complicada tornada a l'escola

En quarantena més de 16.000 nens i professors d'Israel

Un centenar d'escoles ha hagut de tancar i s'han localitzat 360 positius des de la tornada a les aules

Tots estan obligats a quedar-se dues setmanes a casa sense sortir per evitar l'expansió del virus

zentauroepp52819227 workers spray disinfectant as a precaution against the coron200317140517

zentauroepp52819227 workers spray disinfectant as a precaution against the coron200317140517 / Sebastian Scheiner

1
Es llegeix en minuts
Efe

A Israel la tornada a l’escola després del coronavirus està resultant complicada: més de 16.000 estudiants i professors estan en quarantena, un centenar d’escoles ha hagut de tancar i s’han localitzat 360 positius des de la tornada a les aules.

Ahir a la nit es va prendre la decisió de tancar les escoles del Consell Regional de Sdot Neguev, després que un alumne que havia estat en contacte amb escolars d’altres centres a l’autobús donés positiu, i aquest diumenge es va ordenar el tancament d’una escola a l’assentament de Guiló, a Jerusalem Est, i es va posar tots els assistents de primer de primària en quarantena. 

Aquesta setmana també han tancat escoles a Tel Aviv i Yafa, a la costa occidental, i a Safed, al nord del país. En aquesta última ciutat va ser un conductor de ruta que porta desenes de nens a l’escola diàriament que va donar positiu en la Covid-19.

Aquests són els últims casos que se sumen a una llarga llista de 16.000 nens i empleats de centres educatius obligats a estar-se dues setmanes a casa sense sortir per evitar l’expansió del virus. En total, són 110 els centres tancats des que es va permetre la seva reobertura de forma gradual a principis de maig. Les autoritats educatives estan buscant fórmules per examinar els milers que ara estan en quarantena.

La majoria del milió i mig d’escolars del país podrà celebrar festes de final de curs, tot i que seran molt més limitades de l’habitual: només podran participar els alumnes d’una mateixa classe i no acudiran els pares. Les cerimònies de graduació, no obstant, no se celebraran.

Notícies relacionades

Recentment, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va alertar la població de les dificultats de la desescalada, va demanar màxima precaució, va recordar els punts clau (rentat de mans, ús de mascaretes i distanciament físic) i va alertar que, si es continuaven incrementant les xifres de contagis, el país podria fer marxa enrere en diverses de les mesures, en particular en l’obertura dels centres educatius. 

Israel ha patit de forma moderada el coronavirus, ja que ha registrat menys de tres-centes morts i de 18.000 afectats en una població de nou milions d’habitants.