CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Israel anuncia un confinament obligatori de 7 dies pel coronavirus

«No és una petició ni una recomanació, sinó una exigència vinculant», diu Netanyahu

zentauroepp52843212 11 03 2020 el primer ministro de israel  benjamin netanyahu 200319224031

zentauroepp52843212 11 03 2020 el primer ministro de israel benjamin netanyahu 200319224031 / Haim Zach GPO dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha anunciat a última hora d’aquest dijous un confinament obligatori de set dies per a tota la població del país a causa del coronavirus.

«Ahir (dimecres) vaig demanar que escoltessin les directrius del Ministeri de Sanitat i es quedessin a casa. El Govern aprovarà ordres d’emergència aquesta nit per limitar el moviment», ha dit.

Així, ha recalcat que «això no és una petició ni una recomanació, sinó una exigència vinculant que serà aplicada», i ha assegurat que les autoritats adoptaran mesures legals contra aquells que abandonin casa seva en violació de l’ordre.

Advertència

«El propòsit d’aquestes instruccions és garantir que menys gent s’infectarà i infectarà (a d’altres)», ha dit, i ha remarcat que la decisió «no té comparació amb res des de la fundació de l’Estat d’Israel».

Notícies relacionades

D’altra banda, ha destacat que les mesures posades en marxa fins ara «han alentit el ritme de la propagació» del virus al país, segons ha informat el diari ‘The Times of Israel’.

Netanyahu també ha manifestat que hi haurà «moltes víctimes» a causa de la pandèmia al país, si bé de moment no s’han registrat morts a causa del virus.