turisme post-coroanvirus

França no veu raó perquè els francesos no vagin de vacances a Espanya

El Govern francès desaconsella no obstant viatjar a altres països europeus en aquesta fase de desescalada

La voluntat gal·la és que hi hagi una coordinació europea sobre les fronteres interiors de l'espai Schengen

zentauroepp52896912 nice  france   23 03 2020   french police officers control a200324123328

zentauroepp52896912 nice france 23 03 2020 french police officers control a200324123328 / SEBASTIEN NOGIER

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern francès no recomana en aquesta fase de la desescalada viatjar a altres països europeus, però si com s’espera la situació epidemiològica continua millorant i s’aixequen els controls a les fronteres «no hi ha raó» perquè els francesos no vagin de vacances a Espanya.

El ministre francès d’Exteriors, Jean-Yves Le Drian, va explicar aquest dimarts aquesta posició en una entrevista a l’emissora France Inter al ser preguntat per les declaracions del seu col·lega de Transició Ecològica, Elisabeth Borne, que diumenge havia desaconsellat als francesos anar de vacances a Espanya per ser «contradictòria»  la posició de les autoritats espanyoles.

Le Drian va assenyalar que «en la fase de la desescalada en la qual estem, no es recomana» viatjar a l’estranger, però «si les informacions de la pandèmia continuen sent positives» i els altres països obren les fronteres i aixequen els controls, «no hi ha raó» per no anar-hi.

A més, va afegir que espera al mateix temps que els turistes d’altres països tornin a França, i que treballaran perquè això sigui possible.

El cap de la diplomàcia francesa va justificar les polèmiques declaracions de Borne perquè les va fer després que Espanya, «de forma una mica inesperada, va decidir primer tancar les fronteres totalment i després va anunciar que les obriria al juliol per a les vacances. Era una lectura una mica complicada que ens donaven les autoritats espanyoles».

Va insistir en la voluntat francesa que hi hagi una coordinació europea sobre les fronteres interiors de l’espai Schengen i que per al 15 de juny, quan ja es tingui un coneixement de la situació del desconfinament, es pugui saber si es poden reobrir.

Notícies relacionades

També va recordar que França va decidir, per reciprocitat, aplicar a les persones que arriben d’Espanya una quarantena després que el Govern espanyol hagués imposat això mateix per als que arriben de l’exterior. El mateix ha fet amb el Regne Unit.

Quant a les fronteres exteriors de l’espai Schengen, que estan tancades almenys fins al 15 de juny, Le Drian va dir que probablement continuaran tancades després d’aquesta data.