Una ministra francesa desaconsella viatjar a Espanya aquest estiu

La dirigent de l'Executiu de Macron no recomana programar les vaciones a Espanya per les «contradiccions» del Govern

El Govern gal confirma la quarantena als viatgers espanyols com a mesura recíproca a l'anunciada per la Moncloa

zentauroepp49095815 files  in this file photo taken on february 8  2019 then fre200524192716

zentauroepp49095815 files in this file photo taken on february 8 2019 then fre200524192716 / LOIC VENANCE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’augment de les temperatures augura l’arribada de l’estiu. Sinònim a Espanya de turisme i ingressos. No obstant, la crisi del coronavirus ha posat en dubte la temporada turística. Malgrat que des del Govern insisteixen que a partir de juliol es podrà rellançar l’oferta a mercats internacionals, alguns països no veuen amb bons ulls viatjar a Espanya. Així ho ha expressat la ministra de Transició Ecològica i Inclusió de França, Elizabeth Borne, que ha desaconsellat als seus compatriotes programar les vacances en territori espanyol. 

«No puc recomanar als francesos que reservin unes vacances a Espanya en el dia d’avui. Espanya ha optat per obrir les seves fronteres, [però] alhora ha establert normes sobre les persones que arriben amb avió. És contradictori», ha sentenciat la dirigent gal·la amb referència a les mesures anunciades pel Govern espanyol fa diverses setmanes d’establir una quarantena per a aquella gent que arribi al país des de l’estranger.

 

La ministra ha volgut anar més enllà i ha insistit que l’Executiu d’Emmanuel Macron està plantejat als ciutadans francesos que aprofitin aquest estiu per fer turisme nacional. «Hem dit molt clarament als francesos que avui hem d’organitzar les nostres vacances a França. No estem convidant els francesos a planejar vacances a l’estranger», ha defensat.  

Corredors segurs

No obstant, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar dissabte passat que a partir de juliol, quan s’assoleixi la «nova normalitat», es reactivarà el turisme internacional. A més, la vicepresidenta quarta de l’Executiu i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va anunciar divendres a EL PERIÓDICO que es crearan «corredors segurs» amb països en els quals la pandèmia estigui controlada. 

Notícies relacionades

Respecte a la mesura de quarantena de 14 dies per als visitants, a la Moncloa apunten que continuarà vigent mentre continuïn prohibits els desplaçaments dins d’Espanya. Segons l’estimació del Govern, això es podria acabar una vegada se superi la fase 3 de la desescalada, prevista per al 22 de juny en la major part del territori. 

Malgrat l’anunci de Sánchez i les intencions de l’Executiu, el gabinet de Macron va confirmar aquest dissabte que mantindran la quarantena voluntària de 14 dies a qualsevol persona procedent d’Espanya, que és considerat així com qualsevol país aliè a la UE com a mesura de «reciprocitat».