PROGRÉS EN LA DESESCALADA

Itàlia obrirà les seves fronteres amb la UE el 3 de juny sense necessitat de quarantena

Tots els negocis podran obrir des d'aquest dilluns al país transalpí, que ha patit 31.600 morts per coronavirus

jmexposito53433312 fiumicino  italy     file    thermal cameras monitors are us200516105748

jmexposito53433312 fiumicino italy file thermal cameras monitors are us200516105748 / EMANUELE VALERI

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

Itàlia obrirà les fronteres a partir del 3 de juny amb els països de la Unió Europea sense necessitat d’haver de guardar quarantena, segons el decret aprovat aquest dissabte de matinada i en què també s’estableixen les normes per a una reobertura total de les activitats econòmiques del país

El decret estableix que a partir del 3 de juny també es permetrà el moviment entre les diferents regions. S’afegeix que els viatges cap a i des de l’estranger només podran estar limitats per les mesures estatals dels altres països i «amb el compliment de les restriccions derivades de la regulació de la Unió Europea i obligacions internacionals». 

Recuperar els fluxos turístics

És una mesura que té per objectiu recuperar els fluxos turístics al país de cara a la temporada d’estiu i que ha estat fortament avalada pels ministres de Cultura, Exteriors i Assumptes Europeus. A més de facilitar que tornin a trobar-se les nombroses famílies dividides pel bloqueig fronterer des del març passat. La prohibició de la mobilitat es limitarà a les persones que donin positiu al virus o que es trobin en quarantena. 

D’altra banda, des de dilluns que ve, 18 de maig, es posarà fi a tota limitació de moviment dins d’una mateixa regió. Fins ara només es podia sortir de casa per comprar menjar, treballar, urgències i des de fa poc per visitar familiars o fer esport. 

Negocis oberts dilluns que ve

Notícies relacionades

A Itàlia, amb 223.000 contagiats i 31.600 morts, des d’aquest dilluns obriran tots els negocis del país, com els centres comercials, botigues, perruqueries o els del sector restauració, com bars i restaurants, l’obertura de la qual estava fixada l’1 de juny. 

Ho hauran de fer partint d’un protocol de seguretat que el Govern ha acordat amb les regions aquest divendres. Molts comerciants italians han expressat la seva preocupació per la falta d’indicacions a només tres dies de la tornada a l’activitat.