nou experiment

Alemanya inicia l'assaig d'una vacuna amb 200 voluntaris

Aquesta experiència és la quarta del món que s'ha autoritzat en la lluita contra el coronavirus

segea53197815 munich  germany   22 04 2020   soldiers of the german army b200422161953

segea53197815 munich germany 22 04 2020 soldiers of the german army b200422161953 / PHILIPP GUELLAND

1
Es llegeix en minuts

L’Institut Paul Ehrlich (PEI), competent a nivell federal en matèria de vacunes i medicaments biomèdics, ha anunciat aquest dimecres que ha autoritzat el primer estudi clínic a Alemanya per a una vacuna contra el Covid-19 en un grup reduït de voluntaris sans. Segons ha precisat el PEI en un comunicat, es tracta d’una vacuna RNA, elaborada per l’empresa biotecnològica BioNTech, que conté informació genètica per a la construcció de l’anomenada proteïna d’espiga del CoV-2 en forma d’àcid ribonucleic (ARN).

En la primera fase de l’estudi clínic es provarà respectivament en 200 voluntaris sans en edats compreses entre els 18 i els 55 anys una de diverses variants de vacuna lleugerament modificades. Després d’un període d’espera per a l’observació dels vacunats, en la segona fase de l’estudi clínic es vacunarà més voluntaris del mateix grup d’edat.

La segona fase

En aquesta segona fase es preveu també la inclusió addicional de voluntaris amb un risc elevat d’infecció o de desenvolupar complicacions en cas de contagi, per a la qual cosa s’hauran de presentar prèviament més dades de l’estudi. «L’assaig de possibles vacunes en persones és una important fita en el camí cap a vacunes segures i efectives contra el Covid-19 per a la població, tant a Alemanya com a l’exterior», ha remarcat el PEI, institut competent a Alemanya per a l’autorització d’estudis clínics i l’avaluació i aprovació de vacunes.

Notícies relacionades

L’objectiu de la part de l’estudi clínic autoritzada ara pel PEI és provar diferents variants de possibles vacunes basades en l’ARN i determinar la seva tolerància i la seva capacitat de crear una resposta immunològica al SARS-CoV-2, i posteriorment també l’impacte d’una segona vacuna. L’aprovació de l’estudi «és el resultat d’una meticulosa avaluació benefici-risc de la potencial vacuna», ha assegurat el PEI.

«Posar a disposició amb prèvia autorització vacunes segures i eficaces és un objectiu central per combatre el nou SARS-CoV-2», ha recalcat l’institut. Es tracta de la quarta autorització a tot el món per a l’assaig en persones de possibles vacunes contra el Covid-19. «En vista de les greus conseqüències de la pandèmia, és un pas important per desenvolupar al més aviat possible una vacuna eficaç i segura contra el Covid-19 a Alemanya per posar-la a disposició a tot el món», ha remarcat el PEI.