Arrestat a Tunísia un gihadista que incitava a tossir a policies

El terrorista, que acabava de sortir de la presó, instava els extremistes islàmics amb símptomes de Covid-19 a esternudar als locals de les forces de seguretat

zentauroepp53142979 01 04 2020 coronavirus   t nez dice haber desarticulado un  200416172742

zentauroepp53142979 01 04 2020 coronavirus t nez dice haber desarticulado un 200416172742 / Khaled Nasraoui dpa

1
Es llegeix en minuts
Efe

Unitats especials de la lluita antiterrorista van detenir a la regió de Kébili, a l’oest de Tunísia, un condemnat per gihadisme que acabava de sortir de la presó i que incitava els extremistes islàmics amb símptomes de Covid-19 a tossir i esternudar als locals de les forces de seguretat, segons ha informat aquest dijous el Ministeri de l’Interior tunisià.

Segons aquesta font, el sospitós es troba sota custòdia policial i un segon detingut està en quarantena a l’espera dels resultats del test per detectar la malaltia.

A més, dimecres es va detenir, en un barri situat a 10 quilòmetres del centre de la capital, un individu al descobrir al seu domicili un taller de fabricació d’explosius i muntatge de drons.

El 31 de març un home, que va confessar haver prestat lleialtat al grup terrorista Estat Islàmic, va ser arrestat per planejar un atac durant el mes sagrat de Ramadà, que comença aquest 23 d’abril, contra els cossos de seguretat o «institucions sensibles» aprofitant la situació excepcional que travessa el país davant la crisi sanitària.

El 6 de març, dos presumptes gihadistes van perpetrar un atac suïcida davant l’ambaixada dels Estats Units, que va matar un agent i en va ferir cinc més, i també un civil, i que no ha sigut reivindicat fins al moment per cap grup.

Notícies relacionades

Tunísia va viure el 2015 una cadena de tres atemptats a la capital i a la ciutat turística de Sussa que va segar la vida de 72 persones, 60 eren turistes estrangers, i 12, membres de la Guàrdia Presidencial. El país es troba en estat d’emergència des d’aleshores, mesura que es renova mensualment.

Els atacs, que van enfonsar el turisme, una de les principals indústries d’un país sumit en una greu crisi econòmica, van ser reivindicats per una branca salafista radical local vinculada a Estat Islàmic.