per la crisi del Covid-19

França prolonga el confinament fins al 15 d'abril

El Govern no descarta ampliar-lo si l'epidèmia de coronavirus ho exigeix

zentauroepp52752140 files  in this file photo taken on april 16  2019 french pre200312194143

zentauroepp52752140 files in this file photo taken on april 16 2019 french pre200312194143 / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

El Govern francès prolonga dues setmanes més el confinament en què viu el país des del 17 de març per frenar l’expansió del coronavirus, així que el moviment dels francesos estarà dràsticament restringit almenys fins al 15 d’abril, segons ha anunciat aquest divendres el primer ministre, Edouard Philippe.

L’Executiu ha optat per un període més limitat que el que havia preconitzat aquest dimarts el Consell Científic, que assessora l’Elisi davant la pandèmia i que es va mostrar partidari d’estendre el confinament fins al 28 d’abril, tot i que Philippe no en va descartar una nova pròrroga si la situació sanitària ho exigeix.

«Està clar que no som més que al principi de l’onada epidèmica. Ha inundat el Gran Est i des de fa diversos dies arriba a l’Illa de França i als Alts de França. Per això, amb l’acord del president, anuncio la renovació del període de confinament per dues setmanes suplementàries, a partir de dimarts que ve», ha declarat Philippe al final d’un Consell de Ministres extraordinari celebrat per videoconferència.

«Caldrà aguantar»

Notícies relacionades

Hores abans, el primer ministre alertava en una breu declaració des del Ministeri de l’Interior, en el qual s’ha instal·lat la cèl·lula de crisi intergovernamental, que la situació és difícil i no millorarà ràpidament. «Caldrà aguantar», va advertir després d’agrair el treball de tots els professionals que aquests dies es mantenen actius garantint el funcionament d’un país confinat.

A França, l’epidèmia de coronavirus ha provocat fins ara la mort de 1.696 persones en centres hospitalaris, dels quals 365 han mort en les últimes 24 hores. França no comptabilitza en aquest balanç els morts a les residències de gent gran.