crisi del coronavirus

Merkel dirigirà per primera vegada un missatge per televisió als alemanys

Mai abans la cancellera ho havia fet durant els seus 14 anys de mandat tret d'en la tradicional al·locució per Cap d'Any.

zentauroepp52834087 german chancellor angela merkel attends the weekly cabinet m200318121926

zentauroepp52834087 german chancellor angela merkel attends the weekly cabinet m200318121926 / Michael Kappeler

1
Es llegeix en minuts
Afp

Per primera vegada en els seus 14 anys al capdavant de la cancelleria, Angela Merkel, dirigirà un missatge per televisió als alemanys per abordar la crisi del coronavirus. L’al·locució està prevista per a aquesta nit i Merkel demanarà a la població que respecti les mesures sanitàries posades en marxa pel seu Govern, segons ha afirmat el seu portaveu. «Recordarà el que fa falta fer ara per alentir la propagació del virus i com ha d’actuar i participar cadascun de nosaltres», ha afirmat Steffen Seibert.

El portaveu ha precisat que no està previst que la cancellera anunciï més mesures. A Alemanya les escoles estan tancades i gran part dels comerços «no essencials» han d’anar tancant progressivament. A escala nacional, l’Executiu de Merkel va dictar la reimplantació dels controls a les fronteres amb Luxemburg, Dinamarca, França, Suïssa i Polònia, tot i que permet el pas de mercaderies i de ciutadans que s’han de desplaçar per raons laborals.

El missatge de Merkel –primer si exceptuem els de Cap d’Any– es produeix després que a l’Institut Epidemiològic Robert-Koch (RKI) advertís ahir dels riscos que el nou coronavirus pugui afectar en el pròxims mesos 10 milions d’alemanys si les mesures preses pel Govern i les diferents regions no s’apliquen correctament

Festa de joves

Notícies relacionades

Com ha passat a França, l’arribada del bon temps ha afavorit que el cap de setmana passat i fins i tot dilluns els parcs i jardins públics alemanys s’omplissin de gent. La policia va haver d’intervenir en almenys dos parcs de Berlín per evitar que centenars de joves celebressin «una festa de coronavirus», segons ha informat la premsa local.

Fins dimarts a la nit, el RKI, havia registrat més de 7.000 casos confirmats de nou coronavirus, amb un creixement exponencial aquests últims dies (més de 1.723 casos en 24 h). Dotze persones han mort.