CRISI MIGRATÒRIA

Colau arremet contra la UE per recolzar l'actuació de Grècia amb els refugiats

L'alcaldessa de Barcelona ha criticat l'actitud europea després de la mort d'un immigrant sirià a la frontera del país hel·lè per la repressió policial

zentauroepp52059118 pleno municipal200131124510

zentauroepp52059118 pleno municipal200131124510

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha arremès aquest dilluns a Twitter contra la Unió Europea per recolzar l’actuació grega respecte als refugiats després de què, aquest mateix dilluns es fes pública una gravació en la qual es podia observar com els agents fronterers grecs carregaven contra una embarcació de refugiats i a més, un immigrant sirià morís a la frontera.

«El Govern de Grècia suspèn la convenció de Ginebra, ordena atacar persones sol·licitants de refugi i permet a grups feixistes atacar ONG i periodistes. O els estats es coordinen per donar una resposta alternativa, o el projecte europeu estarà definitivament mort», ha escrit l’alcaldessa en el seu perfil oficial de la xarxa social. 

«El caos a les fronteres el provoca la falta de gestió de vies segures per a les persones que fugen intentant salvar la vida. Si hi hagués una política europea forta, els països les acollirien de manera coordinada. La falta de gestió alimenta el racisme i ens posa en perill», ha conclòs. 

Notícies relacionades

L’agència europea per al control de la frontera exterior de la UE, Frontex, ha anunciat aquest dilluns que enviarà un equip d’intervenció ràpida a la frontera grecoturca, tal com ha sol·licitat Atenes, per ajudar a contenir el pas de migrants irregulars i demandants d’asil des de Turquia. «Donada la ràpida evolució de la situació a la frontera exterior de Grècia amb Turquia he decidit acceptar la petició de fer una intervenció ràpida», ha anunciat el director executiu de Frontex, Fabrice Leggeri.

Així mateix, la Unió Europea ha anunciat també el seu rebuig de la política turca d’obertura fronterera després que Ankara decidís obrir les fronteres als refugiats i migrants que es troben a Turquia, un anunci que el líder turc, Recep Tayyip Erdogan, va fer després que una trentena dels seus soldats morissin divendres per un atac de Damasc a Idlib, últim feu opositor a Síria.