CRISI A LA DEMOCRÀCIA CRISTIANA

El veterà Norbert Roetggen es postula per liderar el CDU

El veterà diputat conservador ha fet un pas endavant després de la renúncia d'Annegret Kramp-Karrenbauer

zentauroepp52344195 norbert roettgen200218100813

zentauroepp52344195 norbert roettgen200218100813 / Hannibal Hanschke

1
Es llegeix en minuts

El veterà diputat conservador alemany Norbert Roettgen s’ha postulat com un contendent sorpresa per assumir el lideratge dels Demòcrates Cristians (CDU) i aspirar a substituir la cancellera Angela Merkel.

Roettgen, cap del comitè parlamentari d’afers exteriors i exministre de Medi Ambient, va confirmar una informació del diari regional Rheinische Post, en la qual explicava que havia escrit a Annegret Kramp-Karrenbauer, líder sortint de la CDU, per expressar el seu interès. 

Notícies relacionades

L’elecció del candidat del minoritari FDP al Parlament regional de Turíngia amb vots dels democratacristians de la CDU i de la ultradreta d’AfD ha trencat, efectivament, alguna cosa en la política alemanya. Malgrat que l’enorme pressió va obligar el polític de l’FDP a fer marxa enrere, dimitir i intentar convocar noves eleccions, el que va passar suposa un abans i un després per a Alemanya.

Per primera vegada en la història de la República Federal, els vots d’un partit ultradretà van servir per nomenar un cap de Govern d’un estat federat. Una de les conseqüències del pacte, durament criticat per Angela Merkel, va suposar la dimissió d’Annegret Kramp-Karrenbauer  al capdavant del CDU al considerar que havia perdut el control de la formació.

Temes:

Alemanya CDU