símbol de l'Holocaust

Les crítiques forcen a retirar d'Amazon la venda de decoracions nadalenques amb imatges d'Auschwitz

Una estora de ratolí per a ordinadors i un vagó de ferrocarril per transportar els jueus a les cambres de gas, entre ells

La via de tren que arriba fins al camp nazi d’Auschwitz.  

La via de tren que arriba fins al camp nazi d’Auschwitz.   / DAREK DELMANOWICZ

1
Es llegeix en minuts
AFP

Amazon ha decidit retirar la venda de decoracions nadalenques amb imatges de l’antic camp de concentració nazi d’Auschwitz després d’una pluja de crítiques, entre les quals la del mateix Museu d’Auschwitz .«Vendre decoracions nadalenques amb imatges d’Auschwitz no sembla apropiat», ha dit el museu en el seu compte de Twitter, que ha publicat imatges d’articles amb fotos de guies i barracons del campament. A més, li ha demanat a Amazon que els eliminés del seu catàleg. «Auschwitz en un obridor d’ampolles és bastant inquietant i irrespectuós», va tuitejar el museu. 

Notícies relacionades

Més tard, el Museu Auschwitz va publicar un altre missatge dient que aparentment Amazon ja havia eliminat els productes criticats, després un tercer dient que n’havia descobert d’altres. Va citar entre aquests una estora de ratolí per a ordinadors i una decoració nadalenca de ceràmica que mostra un vagó de ferrocarril utilitzat per transportar els jueus a les cambres de gas.

L’Alemanya nazi va crear aquest camp d’extermini després d’haver ocupat Polònia al començament de la Segona Guerra Mundial. Auschwitz, on més d’un milió de jueus de tot Europa i 100.000 no jueus van ser assassinats, s’ha convertit en un símbol de l’Holocaust. Segons les estimacions, uns 232.000 nens es troben entre les víctimes.

Temes:

Amazon Auschwitz