DESPRÉS D'UN ATEMPTAT A LONDRES

Almenys tres persones ferides en un apunyalament en un carrer comercial de la Haia

Un home d'uns 35 anys ha sigut detingut a prop del lloc dels fets, tot i que no s'ha confirmat que sigui l'autor de les agressions

zentauroepp51144198 int191129211422

zentauroepp51144198 int191129211422 / Phil Nijhuis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys tres persones, dues dones i un home, han resultat ferides en un atac amb ganivet en un dels principals carrers comercials de la Haia, segons informa l’agència Reuters. El succés es produeix hores després que un terrorista hagi assassinat dues persones i n’hagi ferit tres més al centre de Londres.

La policia holandesa no creu inicialment que l’atacant hagi tingut motivació terrorista, tot i que no descarta aquesta hipòtesi encara.

Un detingut

Un home d’uns 35 anys ha sigut detingut a prop del carrer comercial de la Haia, tot i que es desconeix si és l’autor de l’atac que estaven buscant les autoritats. Una portaveu de la policia s’ha negat a confirmar-ho, encara que aquest home, amb pantalons verds, jaqueta negra i rastes als cabells, ha sigut detingut a uns metres delcarrer comercial Grote Marktstraat i a tota hora va oposar resistència als agents que intentaven traslladar-lo fins alfurgó policial.

L’incident ha tingut lloc en una botiga de la Grote Marktstraat, un carrer cèntric de la Haia, que els agents han tancat per seguretat. Aquest divendres és Black Friday, un dia de descomptes a la majoria de les botigues, per la qual cosa el carrer era ple de vianants i compradors.

Ajuda ciutadana

Notícies relacionades

La policia, que havia acordonat la zona, ha demanat ajuda als ciutadans per localitzar el presumpte autor. «Estem buscant un home de 45 a 50 anys amb els cabells lleugerament arrissats. Porta una bufanda i un xandall», és el missatge que han distribuït les forces de seguretat a través de les xarxes socials.

Una font ha dit al diari holandès ‘De Telegraaf’ que pel que sembla l’agressor haescollit les víctimes a l’atzar. Fonts policials han afirmat que l’atac s’assembla al que va tenir lloc al maig del 2018 també a la Haia, quan un home amb una arma blanca va matar tres persones en una terrassa de la ciutat.