CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ

Així serien les notícies sense un periodisme independent: la campanya de Reporters sense Fronteres

Una campanya de RSF busca conscienciar la població de la importància que existeixi una premsa lliure

reporteros / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vladímir Putin abraçat a un gos, Bashar al-Assad celebrant l’aniversari del seu fill, Mohamed bin Salman visitant ferits, Kim Jong-un muntant a cavall o Donald Trump passant temps amb un grup de nens. Aquestes serien les notícies sobre Rússia, Síria, l’Aràbia Saudita, Corea del Nord o els EUA si no hi hagués un periodisme independent. Ho il·lustra Reporters sense Fronteres en una campanya amb què busca sensibilitzar els ciutadans de la importància de la premsa lliure en un moment en què precisament la llibertat i la independència del periodisme afronten importants desafiaments.

Notícies relacionades

Recorrent a la ironia, i amb la dolça melodia d’una cançó de bressol, la nova campanya de RSF mostra tendres imatges de Vladímir Putin (Rússia), Bashar al-Assad (Síria), Kim Jong-un (Corea del Nord), Recep Tayyip Erdoğan (Turquia), Donald Trump (Estats Units), Mohamed bin Salman (Aràbia Saudita), Xi Jinping (Xina) i Jair Bolsonaro (Brasil). Tots ells al capdavant de governs populistes o dictatorials, règims en els quals la tasca del periodisme independent resulta alhora més complicada i més necessària. Així, Reporters sense Fronteres recorda que «sense periodisme independent, la informació es veurà reduïda a propaganda carregada d’ingenuïtat».

L’oenagé apunta que «no només es tracta de lluitar contra la censura o contra les amenaces d’empresonament o d’assassinat que afronten molts periodistes al món», sinó contra el perill generat per la propaganda i les ‘fake news’.