IMPEACHMENT

El Congrés dels EUA formalitza la investigació contra Trump

La majoria demòcrata dona llum verda a les normes per dur a terme el judici polític contra el president

zentauroepp50577399 president donald trump arrives at columbia metropolitan airp191025201138

zentauroepp50577399 president donald trump arrives at columbia metropolitan airp191025201138 / Evan Vucci

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cambra de Representants dels EUA, de majoria demòcrata, ha aprovat aquest dijous una resolució que formalitza el procés per obrir un judici polític el president nord-americà, Donald Trump, al permetre audiències públiques i donar més poder als republicans en la investigació contra el mandatari.

Per 232 vots a favor i 196 en contra, la Cambra Baixa va tirar endavant un text que marca un full de ruta, tot i que no un calendari, per continuar amb una investigació que fins ara s’ha desenvolupat a porta tancada i sota regles marcades per la majoria demòcrata.

La resolució autoritza el Comitè d’Intel·ligència a fer públiques les seves audiències i elaborar un informe perquè el Comitè Judicial decideixi si redacta articles per a un judici polític contra Trump, que es desenvoluparia al Senat, on els republicans tenen una estreta majoria.


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que passarà a actualitzar d’aquí uns minuts. Si voleu rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres us podeu descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, doneu-vos d’alta als nostres butlletins informatius. També us podeu subscriure per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al vostre domicili, amb la qual cosa disfrutareu de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al Club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!