Moreno i Rueda entren en campanya per defensar la capacitat de gestió del PP

Fernández mostra a Catalunya com a exemples els presidents d’Andalusia i Galícia, i promet "descongestionar" la sanitat catalana

Moreno i Rueda entren en campanya per defensar la capacitat de gestió del PP

GISELA BOADA

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

En la recta final de les eleccions catalanes, el PP no vol desaprofitar cap oportunitat de mostrar als catalans la gestió que fa el seu partit en altres comunitats. La setmana passada va ser el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, el que va acompanyar el candidat català, Alejandro Fernández, per presumir de les mesures impulsades en educació, i dilluns ho va fer la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, exhibint la seva fórmula de govern basada en la rebaixa d’impostos i l’eliminació de la burocràcia.

Ahir, a Rubí, Fernández va presentar les propostes del seu partit en sanitat i per fer-ho va comptar amb la companyia del president de Galícia, Alfonso Rueda, el Govern del qual, va afirmar, està fent una "exemplar gestió sanitària". A tan sols quatre dies de les eleccions i sense haver fet públic el seu programa electoral, el líder popular es va comprometre a "descongestionar el sistema sanitari català", que considera "fallit", per tal d’acostar-lo al model gallec de Rueda.

Amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera, Fernández va posar a sobre de la taula l’ampliació dels serveis de les farmàcies i les bonificacions fiscals per a les famílies que tinguin mútua privada. També va situar com una prioritat la millora de les condicions dels professionals sanitaris catalans, als quals es va referir com "segurament els millors d’Espanya", i va enunciar que reforçarà els serveis d’atenció mèdica al domicili, tant els rurals com els serveis de pediatria.

Notícies relacionades

Aprovar els pressupostos

Rueda va insinuar que "tot això es pot fer" i que la seva terra n’és exemple. "Millors ràtios de finançament, més recursos i més possibilitats de fer coses no poden suposar abandó de funcions, ni renunciar a fer coses necessàries". Després de presumir d’haver sigut la primera comunitat que va aprovar els seus pressupostos –una picada d’ullet als catalans, que van a les urnes perquè no es va tancar l’acord per als comptes públics del 2024– i de tenir "la meitat de l’índex de deute que Catalunya", Rueda va demanar un "bon resultat" en aquests comicis: "Servirà perquè quedi menys perquè el Govern socialista a Espanya s’acabi", amb la finalitat, va asseverar, que el seu partit pugui "implantar el que fa a les comunitats autònomes" en l’Executiu central.