22 d’oct 2020

Anar al contingut

GUERRA AL PRÒXIM ORIENT

Trump: «Els kurds no ens van ajudar a Normandia»

El president nord-americà utilitza aquest argument per justificar la retirada dels EUA del nord de Síria

El Periódico

Trump: «Els kurds no ens van ajudar a Normandia»

YURI GRIPAS POOL

El president dels EUADonald Trump, ha argumentat la seva decisió de retirar les tropes nord-americanes del nord de Síria dient: «Els kurds no ens van ajudar a Normandia». Va assegurar que va arribar a aquesta conclusió després de llegir un interessant article de l’escriptor conservador Kurt Schlichter.

En una trobada amb periodistes, Trump va buidar el pap: «Els kurds no ens van ajudar en la segona guerra mundial; no ens van ajudar a Normandia, per exemple». Després de citar diverses batalles de la contesa, el president va afirmar: «No eren allà», segons informa el diari ‘The Guardian’.

Les seves declaracions es van produir el mateix dia que Turquia en va iniciar una contra els kurds del nord de Síria després de la retirada de les tropes nord-americanes.

«Hem gastat una gran quantitat de diners ajudant els kurds», va dir el president. I va afegir: «Estan lluitant per la seva terra, i quan diuen que estan lluitant amb els EUA és veritat, però, en última instància estan lluitant per la seva terra».

Milícies kurdes han lluitat juntament amb els EUA contra Estat Islàmic durant prop de cinc anys, i han perdut en el camí uns 11.000 combatents.