INTENCIÓ DE TANCAR EL PARLAMENT

Sturgeon: "És un dia negre per a la democràcia del Regne Unit"

La primera ministra escocesa demana que els 'tories' escocesos s'oposin a la mesura

zentauroepp49263019 britain s prime minister boris johnson poses for a photograp190729205449

zentauroepp49263019 britain s prime minister boris johnson poses for a photograp190729205449 / POOL

2
Es llegeix en minuts
Efe

La ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha afirmat aquest dimecres que la intenció del primer ministre, Boris Johnson, de tancar el Parlament britànic per executar una sortida de la Unió Europea (UE) sense acord "passarà a la història com un dia negre per a la democràcia del Regne Unit".

Sturgeon va respondre així a l’anunci revelat per la BBC, segons el qual Johnson demanarà a la reina Elisabet II que suspengui les sessions de la Cambra dels Comuns des del 10 de setembre, després que aquesta reprengui la seva activitat el pròxim dia 3.

"Llevat que els parlamentaris s’uneixin per detenir-lo la pròxima setmana, avui passarà a la història com un dia negre per a la democràcia del Regne Unit", ha escrit la líder escocesa a Twitter.

A més, Sturgeon ha instat la líder dels conservadors escocesos, Ruth Davidson, a confirmar que els membres de la seva federació al Parlament de Westminster –que s’ha expressat en contra d’una sortida abrupta de la UE– recolzaran les iniciatives legislatives de l’oposició per evitar aquest escenari.

"Seria bo comptar avui amb la confirmació de Ruth Davidson que tots els parlamentaris ‘tories’ escocesos recolzaran l’esforç de diversos partits la setmana que ve per aturar-lo [un ‘brexit’ sense acord], i que també s’oposaran a l’intent de Boris Johnson de tancar el Parlament", va afirmar.

Contra la sortida abrupta

Segons la BBC, la polèmica clausura del Parlament impediria als diputats tenir prou temps per provar d’evitar que es produeixi una sortida de la UE no pactada el 31 d’octubre, ja que la majoria de la Cambra està en contra d’un divorci abrupte i l’oposició ja ha fet passos per poder evitar-ho legislativament.

"És hora que el nou govern i el nou primer ministre detallin un pla per a aquest país després que abandonem la Unió Europea", va assenyalar una font del Govern citada pel canal.

Notícies relacionades

D’acord amb aquesta informació, l’Executiu ha fixat per al pròxim 14 d’octubre l’anomenat Discurs de la Reina, en què es preveu que el 'premier' detalli el seu pla de govern per a la pròxima legislatura i l’era posterior al 'brexit'.

Des que el juliol passat va ser elegit líder dels conservadors i primer ministre, Johnson, ferm defensor de l’abandonament del club comunitari, ha mostrat la seva determinació que la sortida es produeixi en la data prevista, tot i que sigui sense cap tractat bilateral.