Protocol de seguretat

Emergència a la seu de Facebook, evacuen edificis per un paquet sospitós

D'acord amb les autoritats de Califòrnia, l'objecte podria contenir gas sarín, que és considerat com una arma química

ca240fb6-fb6b-465d-994a-8b650c719d3c-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre edificis de la seu de Facebook a Menlo Park, Califòrnia (els EUA) van ser evacuats a l’haver-se detectat un paquet que podria contenir gas sarín, un compost que actua com a agent nerviós i que és considerat arma química.

En un comunicat, el cap del Districte de Bombers de Menlo Park, Harold Schapelhouman, va indicar que “al voltant del migdia hora local d’aquest dilluns, van activar un protocol d’emergència” després que una màquina alertés que un paquet rebut a Facebook podia contenir sarín.

Investiguen la perillositat del paquet

Quatre edificis del campus principal de Facebook van ser evacuats durant uns minuts, però l’ordre d’evacuació només està activa en un, mentre que les forces de l’autoritat proven de confirmar la naturalesa de la substància continguda en el paquet.

S’han practicat proves de detecció d’elements químics a dos empleats del centre de missatgeria de Facebook –on tots els paquets que arriben són sotmesos regularment a controls de seguretat–, però en cap de les dues persones s’ha trobat cap anomalia. Com a part del protocol de seguretat, agents de l’FBI i efectius de la Guàrdia Nacional s’han desplaçat fins al lloc.

Arma química

El sarín és una substància artificial incolora i inodora que pot presentar-se tant en forma líquida com gasosa i que va ser declarada il·legal en la Convenció Internacional sobre Armes Químiques del 1993, ja que va ser utilitzada en atacs terroristes al Japó durant la dècada dels 90 del segle passat.

Notícies relacionades

Segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) del Govern dels EUA, els símptomes després d’haver-se exposat al sarín són gairebé immediats en el cas de la substància gasosa i tarden "entre minuts i hores" en el cas de la líquida.

Aquests inclouen cansament, irritació nasal i ocular, tos, suor excessiva, respiració accelerada, sensació de debilitat física, mal de cap, diarrea, ganes de vomitar i reducció de la mida de les pupil·les, entre d’altres.