EXTREMA DRETA A INTERNET

El youtuber PewDiePie es desmarca de la matança a Nova Zelanda

El terrorista Brenton Tarrant va recomanar el canal de vídeos del jove suec durant la retransmissió de l'atac

youtuber

youtuber

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

L’autor dels tirotejos contra dues mesquites a Nova Zelanda en què van morir 50 persones, identificat com a Brenton Harrison Tarrant, de 28 anys, va aprofitar la seva macabra retransmissió per Facebook per recomanar el treball d’un youtuber. “I recordeu subscriure-us a PewDiePie”.¿Quina relació té l’atac terrorista amb el famós (i polèmic) jove suec? 

PewDiePie, nascut Felix Kjellberg, té més de 89 milions de subscriptors i apareix a la llista Forbes com a un dels ‘influencers’ més destacats. El 2016 va ser l’“estrella de Youtube” més ben pagada, recorda la publicació nord-americana especialitzada en el món dels negocis i les finances.

Milionari pels seus vídeos

La lucrativa carrera de Kjellberg, de 29 anys, ha estat esquitxada de moltes polèmiques. A començaments del 2017 va penjar nombrosos vídeos amb contingut antisemita i per aquesta raó va perdre un suculent contracte amb la xarxa multicanal Maker Studios, subsidiària de Disney. Amb tot, aquest jove establert a Brighton, Regne Unit, continua pastant milions només en anuncis de Youtube. Un contingut publicitari en un vídeo de PewDiePie pot costar uns 500.000 euros, segons Forbes.

Notícies relacionades

Alguns experts en youtubers relacionen la menció del terrorista amb la seva incorrecció política i laseva ideologia d’ultradreta de PewDiePie, una cosa molt atractiva per a cert sector de la comunitat ‘gamer’ (amants dels videojocs) de ‘Youtube’. El canal d’èxit del controvertit multimilionari és la porta d’entrada, expliquen, al racó més reaccionari d’internet,  un submon de fòrums i podcasts en què abunden els missatges racistes, masclistes i a favor de l’ús de les armes. 

El youtuber esmentat pel supremacista blanc que va perpetrar els atacs terroristes a les dues mesquites de Christchurch, Nova Zelanda, es troba devastat. “El meu cor i els meus pensaments són amb les víctimes, les famílies i tots els afectats per aquesta tragèdia”, va tuitejar el jove suec, objecte de nombrosos ‘mems’ amb la frase del pistoler.  “Els mems han fet més pel moviment etnonacionalista que qualsevol manifest”, va escriure Tarrant, que també assegurava que el videojoc multijugador ‘Fortnite’ li va servir per “entrenar-se per ser un assassí i ballar ‘floss’ sobre els cadàvers dels meus enemics”.