XACRA SOCIAL

Més de 100 morts a l'Índia pel consum d'un alcohol adulterat

La policia deté més de 300 persones vinculades al trànsit de licor il·legal

zentauroepp46861820 delhi190211111305

zentauroepp46861820 delhi190211111305 / R S Iyer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més d’un centenar de persones han mort aquest cap de setmana pelconsum  d’alcohol adulterat alnord  de l’Índia, on les autoritats han practicat prop de 300 detencions en una campanya contra aquesta xacra que sol colpejar la població més pobra i vulnerable del país.

El districte de Saharanpur, a l’estat d’Uttar Pradesh, és el més afectat al concentrar prop de 60 dels morts i entre 15 i 20 hospitalitzats, ha explicat a Efe el subdirector general per a l’Ordre Públic de la policia regional, Anand Kumar.

En tot Uttar Pradesh, l’estat més poblat de l’Índia amb uns 200 milions d’habitants, la policia ha arrestat i "retingut" en els últims dies prop de 300 persones en connexió amb el trànsit de licor il·legal, va agregar la font, la qual va precisar que els components del’alcohol adulterat es coneixeran després de la investigació.

"Ara mateix el licor il·lícit està sent analitzat. No puc dir de forma concloent quins són els seus components químics, però sembla que la presència de pesticides i altres químics el feien tòxic", va concloure Kumar.

El veí estat d’Uttarakhand, al districtede Haridwar,  ha registrat fins avui 26 defuncions per les begudes adulteres, manufacturades en "un llogarret fronterer del districte de Saharanpur", va explicar a Efe el director general per a l’Ordre Públic de la policia d’Uttarakhand, Ashok Kumar. Les autoritats regionals han arrestat dues persones involucrades i segueixen la pista als restants, que estan pròfugs, d’acord amb l’alt cap policial.

1,40 dòlars

Una font de seguretat, que va demanar l’anonimat, va asseverar a Efe que cada ampolla va ser venuda per unes 100 rupies (sobre 1,40 dòlars), mentre que el quart de litre ascendia a entre 10 i 30 rupies (0,15 i 0,40 dòlars).

Un altre incident al districte de Kushinagar d’Uttar Pradesh, sense aparent connexió amb els anteriors, va causar a més vuit morts i quatre hospitalitzats, dels quals dos han sigut ja donats d’alta, va dir a Efe el superintendent de la policia d’aquesta demarcació administrativa, Rajeev Narain Mishra. Aquest tercer esdeveniment eleva a 104 els morts en els últims quatre dies en aquests dos estats del nord del país.

La ingesta d’alcohol il·legal i adulterat al’Índia  sol produir-se en zones rurals o àrees pobres de les ciutats a causa del seu baix preu.

Notícies relacionades

El líquid resultant conté pesticides i altres substàncies nocives per a la salut que ja han provocat més intoxicacions en el passat.

L’enverinament més gran dels últims anys es va produir el desembre del 2011 a l’estat de Bengala, a l’est de l’Índia, on més de 130 persones van morir per ingerir un alcohol il·legal adquirit al costat d’una estació ferroviària.

Temes:

Índia