196 morts

Un home sobreviu dos dies dins del ferri enfonsat a Tanzània

L'home es va mantenir amb vida gràcies a una bombolla d'aire

tanzania / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe / Dar es Salam

Els equips de rescat van trobar aquest dissabte un home amb vida a l’interior del ferri que va naufragar fa 40 hores a la part tanzana del llac Victòria, en un accident que deixa ja 196 morts, segons han informat avui mitjans locals.

Es tracta d’un enginyer, Augustine Charahani, que es trobava en una bombolla d’aire a l’interior del barco, que s’havia quedat flotant completament capgirat, va informar el diari The Citizen.

Aquest dissabte els equips de rescat han recuperat 60 cossos, fet que situa la xifra de morts després de l’accident en 196, tot i que les operacions continuen i es tem que la xifra pugui ascendir a més de 300, segons aquest rotatiu.

Aquest supervivent s’uneix a les 41 persones rescatades amb vida fins al moment.

400 passatgers a bord

El ferri MV. Nyerere va naufragar dijous al llac Victòria, a només 50 metres del port on anava a atracar, mentre cobria una ruta entre les illes d’Ukerewe i Ukara amb uns 400 passatgers a bord, malgrat que la seva capacitat màxima era de cent persones i 25 tones de càrrega.

Diversos supervivents de l’incident van explicar que el capità del barco estava parlant per telèfon i es va adonar que s’havia equivocat en la direcció, per la qual cosa va fer un gir brusc quan s’estaven apropant al port.

“Quan ens acostàvem al port d’Ukara, vam veure que se n’anava cap a l’esquerra i que la zona de desembarcament era a la dreta. De sobte va fer un gir brusc”, va dir un supervivent, Ochori Burana, en declaracions a la ràdio estatal TBC1.

A causa d’un gir

El gir va provocar, segons el seu relat, que algunes persones caiguessin per la borda i que el barco pivotés cap a l’altre costat i es donés la volta.

D’acord amb les investigacions preliminars, revelades ahir pel cap del Gabinet John Kijazi, el ferri es va enfonsar perquè “anava sobrecarregat”.

El turístic llac Victòria, envoltat per Uganda, Tanzània i Kènia, és escenari de múltiples sinistres i cada any centenars de pescadors moren en naufragis a causa de les fortes tempestes, segons mitjans locals.

Notícies relacionades

En aquest llac, Tanzània va viure un dels pitjors naufragis del segle XX el maig de 1996, quan el MV Bukoba es va enfonsar, deixant un balanç d’almenys 615 morts.

De la mateixa manera que en el cas del Nyerere, el Bukoba portava més càrrega de la que podia suportar: prop d’un miler de passatgers, mentre que la seva capacitat màxima era de 441.