Tragèdia a Tanzània

Naufraga un vaixell de passatgers al sud del llac Victòria a Tanzània

Els equips de rescat busquen supervivents del vaixell, en què viatjaven unes 300 persones

tanzania / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 86 persones han mort i desenes han desaparegut després de naufragar un ferri al llac Victòria, a Tanzània, segons ha confirmat aquest divendres el portaveu del Govern tanzà, Gerson Msigwa. Els equips de rescat treballen per localitzar desenes de  desapareguts mentre les autoritats temen que el nombre de morts augmenti en les pròximes hores, ja que al vaixell, l’'MV Nyerere', hi viatjaven més de 300 passatgers quan la capacitat era per a 100 persones.

"Hi havia centenars de passatgers a bord quan el ferri va naufragar, es tem que molts hagin perdut la vida", va dir George Nyamaha, un representant local d’Ukerewe. Els treballs de rescat es van suspendre a entrada de fosc i s’han reprès a primera hora d’aquest divendres.

Segons l’informe oficial, és difícil establir el nombre exacte de passatgers a bord, ja que la persona que venia els bitllets també es va ofegar i la màquina que registra les dades s’ha perdut.

Possible sobrecàrrega

De moment es desconeix la causa de l’accident, però la sobrecàrrega sol ser un motiu en aquest tipus d’incidents, ja que l’embarcació també transportava mercaderia i les estimacions inicials sostenen que l’'MV Nyerere' portava més de 300 persones a bord i que el vaixell es va enfonsar a metres del moll al districte d’Ukerewe, van afirmar les autoritats.

Notícies relacionades

El vaixell està operat per l’Agència de Serveis Electrònics i Electromecànics de Tanzània (TEMESA) i es va enfonsar mentre cobria el recorregut entre la península d’Ukerewe i l’illa d’Ukora, a la part sud del llac Victòria, el més gran de l’Àfrica. El turístic llac, envoltat per Uganda, Tanzània i Kenia, és escenari de múltiples sinistres i cada any centenars de pescadors moren en naufragis provocats per les fortes tempestes.

Aquest és un dels pitjors accidents al llac Victòria, només darrere del que hi va haver el 1996, quan almenys 500 persones van morir per l’enfonsament d’un vaixell i el del 2012, quan unes 145 persones van morir després que s’enfonsés el transbordador en què viatjaven a l’arxipèlag de Zanzíbar.