LLUITA CONTRA LA DELINQÜÈNCIA

Set morts, entre els quals dos militars, en l'operatiu desplegat a les faveles de Rio de Janeiro

Més de 4.000 soldats i 70 policies participen en el pla contra la delinqüència i el narcotràfic en el Complexo do Alemao

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En operatius realitzats per forces federals per reduir els índexs delictius a les faveles de Rio de Janeiro, dos militars i cinc persones més van morir després dels enfrontaments que van deixar aquestes accions on van participar més de 4.000 soldats de l’Exèrcit brasiler amb el recolzament de la Policia, aeronaus i tancs blindats.

Segons van informar les fonts militars, aquestes accions s’emmarquen dins de la intervenció federal decretada el febrer passat pel president del Brasil, Michel Temer, que va deixar en mans de l’Exèrcit l’àrea de seguretat de l’estat de Rio de Janeiro per combatre l’onada de violència que assotava la zona.

D’acord amb el Comando Conjunt de la intervenció militar, les forces de seguretat van ingressar dilluns a la matinada a tres complexos de faveles de la zona nord de Rio (Alemao, la Penha i la Maré), on viuen més de 500.000 persones, fet que va originar enfrontaments amb grups criminals locals que van provocar la mort d’almenys set persones.

Moren dos militars

Entre les víctimes mortals hi ha dos militars, João Vitor da Silva i Fabiano Oliveira dos Santos. El secretari de Seguretat de Rio de Janeiro, Richard Nunes, va lamentar la mort dels militars i va assegurar que és "un atemptat contra la democràcia" de l’estat.

Segons el seu parer, la mort dels militars mostra com les forces de seguretat "enfronten en la seva rutina criminals amb armes de guerra", en un "terreny inhòspit al marge de la llei, de l’ordre i la ciutadania."

En l’operació, en la qual van participar 4.200 soldats i 70 policies amb el recolzament detancs blindats i helicòpters, també es van complir ordres d’aprehensió, es van destruir barricades il·legals i es van fer controls a persones i vehicles a la recerca de sospitosos amb antecedents penals.

Augmenten els operatius militars

Notícies relacionades

Aquest és el tercer operatiu en menys de tres dies efectuat per les Forces Armades a la zona. Divendres passat, 17 d’agost, els militars van llançar una operació de combat al narcotràfic en el Complexo do Alemao, acció que van repetir diumenge passat.

En les últimes setmanes s’han intensificat les operacions de les Forces Armades i la Policia a Rio, tot i que el balanç final en moltes ocasions, es redueix a uns quants detinguts o a l’aprehensió d’armes d’origen il·lícit i de drogues.