DISCURS PREVI A LA CIMERA COMUNITÀRIA

Merkel adverteix que el desafiament de la migració és decisiu per al futur de la UE

La cancellera ha pronunciat un discurs apassionat al Bundestag per provar de guanyar-se els crítics dins de les seves files

zentauroepp44028120 german chancellor angela merkel gives a speech at the bundes180628101324

zentauroepp44028120 german chancellor angela merkel gives a speech at the bundes180628101324 / JOHN MACDOUGALL

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El destí de la Unió Europea depèn de la seva capacitat per afrontar els desafiaments del debat migratori, ha exposat la cancellera alemanya, Angela Merkel, davant delParlament alemany aquest dijous abans d’una cimera crucial a Brussel·les que estarà dominada per l’assumpte.

En un discurs apassionat al Bundestag, Merkel ha provat de guanyar-se els crítics dins de les seves files defensant la seva decisió del 2015 d’obrir les portes d’Alemanya a 1 miliód’immigrants com un pas necessari d’ajuda als seus veïns.

Notícies relacionades

Al demanar que els refugiats arribin a acords amb països africans que reflecteixin els que la UE va segellar amb Turquia, Merkel ha exposat una assemblea legislativa sorollosa que, amb la disminució del nombre de migrants, s’han de restablir els controls migratoris més estrictes d’abans del 2015.

"Europa s’enfronta a molts desafiaments, però la migració podria convertir-se en el factor decisiu per a la UE", ha dit. "O l’administrem pels valors que altres a l’Àfrica creuen que ens guien, com el multilateralisme, o ningú no creurà més en el sistema de valors que ens ha fet forts", ha asseverat.