ESTRATÈGIA MIGRATÒRIA

Àustria realitza un simulacre de crisi per alta afluència d'immigrants a la seva frontera

"Un estat que no pot protegir eficaçment les seves fronteres, perd credibilitat", diu el ministre de l'Interior, d'extrema dreta

zentauroepp43985200 border patrol police takes part in the exercise  proborders 180626130541

zentauroepp43985200 border patrol police takes part in the exercise proborders 180626130541 / ROLAND SCHLAGER

1
Es llegeix en minuts

Diversos centenars de policies soldats austríacs han simulat un exercici de control fronterer en el punt d’encreuament amb Eslovènia a través del qual milers de migrants havien passat el 2015. Una nova mostra que evidencia que Viena aposta per una política de migració europea més dura.

A primera hora del matí, més de 500 oficials de policia i 220 soldats han pres posicions al lloc fronterer de Spielfeld, la porta d’entrada a Àustria a la frontera amb Eslovènia, per provar diferents escenaris de control d’una possible afluència massiva de demandantsd’asil. També s’han mobilitzat equips militars, inclosos dos helicòpters Black Hawks

"Un estat que no pot protegir eficaçment les seves fronteres, perd credibilitat", ha declarat el ministre de l’Interior, Herbert Kickl, que ha supervisat l’exercici amb el seu col·lega responsable de Defensa, Mario Kunasek.

Restricció

Els dos ministres, del partitd’extrema dreta FPÖ, són membres de la coalició liderada pel canceller conservador Sebastian Kurz. El Govern austríac defensa una política migratòria europea més restrictiva, que inclogui el reforç de la protecció de les fronteres exteriors de la UE.

Una nova "unitat de protecció de les fronteres" va ser desplegada dimarts a Spielfeld pel Ministeri de l’Interior. Anomenada Puma, aquesta unitat està formada per uns 600 agents de policia i està destinada a ser desplegada en 24 hores per "assegurar el funcionament fronterer" en cas d’alta afluència de migrants, ha explicat Kickl.

Notícies relacionades

Diversos milers de migrants van passar per Spielfeld a l’estiu del 2015, quan les fronteres s’havien obert temporalment al llarg de la ruta dels Balcans cap al nord i l’oest d’Europa. Les arribades de sol·licitantsd’asil  a través d’aquest lloc fronterer són actualment pràcticament nul·les, segons la policia local.

El canceller austríac va despertar la setmana passada el fantasma d’una "catàstrofe migratòria" similar a la del 2015 "si la UE no aconsegueix desenvolupar una resposta conjunta en aquest tema que divideix els estats membres".