RENOVACIÓ A ALEMANYA

Merkel designa la número dos de la CDU en clau successòria

La cancellera alemanya postula Annegret Kramp-Karrenbauer, primera ministra de l'estat federat del Sarre, com a nova secretària general de la Unió Cristianodemòcrata

mbenach42202904 epa1373  berlin  alemania   19 02 2018   la canciller aleman180219163941

mbenach42202904 epa1373 berlin alemania 19 02 2018 la canciller aleman180219163941 / CLEMENS BILAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Berlín

La cancellera alemanya, Angela Merkel, comença a preparar la seva successió dins la Unió Cristianodemòcrata (CDU) postulant Annegret Kramp-Karrenbauer, primera ministra del land del Sarre, com a nova secretària general. La decisió, segons els analistes, respon a les demandes internes de la CDU per rejovenir el partit i assegurar el seu lideratge després del retrocés registrat en les últimes eleccions generals.

«He proposat Annegret Kramp-Karrenbauer com a nova secretària general i la proposta ha trobat un gran recolzament a la cúpula del partit», va declarar Merkel al costat de la nominada. Kramp-Karrenbauer, de 55 anys, està considerada molt pròxima a Merkel. Batejada com la Merkel del Sarre, la mini-Merkel o fins i tot com a AKK per les seves inicials, Kramp-Karrenbauer serà formalment elegida en substitució del dimissionari Peter Tauber en el congrés extraordinari de la CDU del 26 de febrer a Berlín, convocat per donar llum verda al pacte de gran coalició amb els socialdemòcrates de l’SPD.

Notícies relacionades

La designació d’AKK s’ha interpretat com un senyal que la cancellera pensa continuar el procés emprès a la CDU de girar cap al centre des que va arribar a la presidència de la formació ja fa 18 anys. La mateixa Kramp-Karrenbauer, en la seva primera compareixença després de ser designada, va assenyalar que espera impulsar un procés de «renovació programàtica» que tingui en compte tant les arrels liberals com les conservadores de la formació.

AKK, casada, catòlica practicant i mare de tres fills, és primera ministra del Sarre –el land més petit d’Alemanya– des del 2011, primer al capdavant d’un tripartit amb Els Verds i el Partit Liberal, i actualment al capdavant d’una gran coalició amb l’SPD.