zona pròxima al riu Tàmesi

Una bomba de la II guerra mundial obliga a tancar un dels aeroports de Londres

El tancament del London City Airport afectarà 16.000 passatgers

British Airways (BA), Flybe, CityJet, KLM i Lufthansa són algunes de les companyies que hi operen

zentauroepp42030377 planes on the apron at london city airport which has been cl180212115308 / Dominic Lipinski

zentauroepp42030377 planes on the apron at london city airport which has been cl180212115308
Una bomba de la II guerra mundial obliga a tancar un dels aeroports de Londres

/

1
Es llegeix en minuts

La troballa d'una bomba de la II guerra mundial en una zona pròxima al riu Tàmesi ha obligat a tancar l'aeròdrom London City Airport, que avui estarà clausurat i amb tots els seus vols cancel·lats, ha confirmat una portaveu.

El tancament de l'aeroport de l'est de la capital britànica afectarà 16.000 passatgers després que l'explosiu fos descobert aquest diumenge cap a les 05.00 GMT mentre es portaven a terme uns obres, segons ha informat la Policia Metropolitana de Londres (Met).

El tancament es va efectuar ahir cap a les 22.00 GMT i els agents col·laboren actualment amb efectius de la Marina Britànica per retirar la bomba. "Reconec que això està ocasionant inconvenients als nostres passatgers i, en particular, a alguns dels veïns de la zona", ha afirmat avui el conseller delegat de l'aeroport, Robert Sinclair, a mitjans locals. Aquest directiu ha afegit que l'aeròdrom "està cooperant completament amb la Policia Metropolitana i la Marina i que treballa per desallotjar de manera segura l'explosiu i resoldre la situació de la manera més ràpida possible".

Companyies afectades

Algunes de les aerolínies que operen mitjançant aquest aeròdrom són British Airways (BA), Flybe, CityJet, KLM i Lufthansa, amb serveis connectats amb destins domèstics i altres ciutats d'Europa.

Notícies relacionades

La policia ha indicat que s'ha habilitat una zona d'exclusió de 214 metres i les propietats ubicades a l'interior d'aquesta àrea han sigut evacuades. Per la seva part, l'Ajuntament de Newham està proporcionant allotjament d'emergència temporal als residents de la zona afectada.

Un portaveu de la Met ha subratllat la importància d'"adoptar tots els passos necessaris i totes les precaucions" per lidiar amb aquest incident "de manera segura".