Política i moda

En un món de Vics, tria ser Carlota

La filla de la infanta Elena no va lluir durant la xerrada que va mantenir amb Vicky Martín Berrocal en la seva intervenció en ‘A solas con...’. Va deixar clar que el seu fort no és la paraula. Hi ha nens amb 10 anys que fan discursos més rics en paraules.

En un món de Vics, tria ser Carlota

Patrycia Centeno

2
Es llegeix en minuts
Patrycia Centeno
Patrycia Centeno

Experta en comunicació no verbal.

ver +

"Més que un títol, hereto els valors que m’ha donat la meva família, els meus avis, els meus pares, els meus cosins, els meus oncles...". Va ser una de les úniques frases que Victòria Federica (Vic) va aconseguir completar tota sola en els 50 minuts publicats de xerrada que va mantenir en el pòdcast de Vicky Martín Berrocal. ¿Per què ho sé? Perquè no vaig voler jutjar un tall aïllat d’una entrevista i vaig preferir comprovar-ne el context. Això i que em moria de ganes de descobrir els "valors" que la neta del rei emèrit ha mamat a casa. ¿A què es referiria exactament Vic? ¿Al classisme, l’endogàmia, el saqueig, l’adulteri...?

Abans de començar la tortura i empassar-me la gairebé una hora de conversa amb Vic, he de confessar que pensava que la nena em despertaria certa tendresa i que acabaria despenjant-li l’etiqueta d’ignorant per penjar-li la d’innocent. Sí, soc així de pàmfila. I, tot i que la dissenyadora anava recordant que la neboda de Felip VI és molt jove (per intentar disculpar, suposo, la falta de locució de la seva convidada), no s’ha d’oblidar que la filla de la infanta Elena complirà 24 anys. La majoria de nens als 10 anys tenen un discurs més sòlid i ric que el de Vic.

Per això em vaig quedar parada quan Berrocal va deixar caure que la seva filla havia coincidit a la mateixa universitat a la qual acudien Victòria i Froilà (el germaníssim). ¿Universitat?, ¿quina universitat? Segons he descobert, es tracta d’un centre madrileny on els pijos sense notes ni neurones, però amb molts diners, es matriculen. Dic que es matriculen perquè un altre tema és que acudeixin a classe o finalitzin els estudis. Per descomptat, la filla de la infanta Elena va complir tots els clixés i va abandonar el curs de Comunicació i Màrqueting per dedicar-se a ser influencer. Quan tens la vida solucionada, ¿per a què cal esforçar-se?

Comparació demolidora

Notícies relacionades

Va ser en aquell moment quan em va venir al cap una frase que vaig llegir fa uns mesos i que últimament em sembla pràcticament aplicable a tot: "En un món de Kardashians, tria ser Grace Kelly". Així que, a l’acabar de veure el pòdcast de Victòria, em vaig submergir en les trobades literàries feministes que Carlota Casiraghi (neboda d’Albert de Mònaco) organitza juntament amb Chanel. Igual que la seva mare, Carolina de Mònaco, Carlota és també imatge de la firma francesa. Però, a diferència de les altres ambaixadores de la marca, la neta de Grace Kelly va proposar una col·laboració diferent i el resultat va ser un club de lectura anomenat Les Rendez-vous littéraires rue Cambon.

Aquelles converses, disponibles a YouTube, demostren que la senzillesa, el glamur, l’entreteniment i la intel·lectualitat combinen de meravella. Llicenciada en Filosofia a la Sorbona i sabent parlar quatre llengües amb fluïdesa (francès, anglès, italià i alemany), la filla de Carolina de Mònaco fa de perfecta amfitriona amb Siri Hustvedt i Maria Pourchet, afirma que "amb un llibre mai et sentiràs sola", defineix la llibertat "com tota capacitat crítica" i et fa una llista de lectures imprescindibles per a l’estiu d’aquest 2024.