OBSERVATORI D’IGUALTAT

L’Acadèmia del Cine crea una unitat per a víctimes d’abusos

L’Acadèmia del Cine crea una unitat per a víctimes d’abusos

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos anys després que l’Acadèmia del Cinema Català creés una unitat d’atenció especialitzada en víctimes d’abús en el cine, l’Acadèmia del Cine segueix els seus passos i presenta la Unitat de Prevenció i Atenció Contra les Violències en el Sector Audiovisual i Cultural. La unitat, que ha nascut "a proposta de l’Observatori d’Igualtat del Ministeri de Cultura", estarà a disposició de les professionals de tots els sectors culturals i ja ha rebut el suport de l’Acadèmia de les Arts Escèniques.

La iniciativa es va presentar ahir a Madrid amb la presència del ministre de Cultura, Ernest Urtasun, el president de l’Acadèmia de Cine, Fernando Méndez-Leite, i l’actriu Cayetana Guillén Cuervo, presidenta de l’Acadèmia de les Arts Escèniques, que recentment va confessar haver patit una agressió sexual a l’edat de sis anys.

Suport i assessorament

L’objectiu de la unitat és "prevenir i atendre les violències masclistes en el context laboral del sector audiovisual i cultural", segons un comunicat del ministeri, que es marca un altre objectiu: crear un protocol de bones pràctiques, de moment inexistent, per al sector audiovisual, que pugui tenir "aplicació general en altres àmbits de la cultura i de les arts".

L’assistència a les víctimes segueix el mateix esquema que el desenvolupat per l’Acadèmia del Cinema Català: suport i assessorament tant jurídic com psicològic, "amb acompanyament i seguiment dels casos". L’oficina treballarà per "facilitar tota la informació necessària a possibles víctimes". Una altra de les missions és donar una "formació específica sobre aquestes violències" i visibilitzar "el servei d’atenció perquè les professionals el coneguin i hi puguin accedir".

Notícies relacionades

Urtasun va defensar que "des del Govern d’Espanya diem que la impunitat dels agressors s’ha acabat. Les institucions tenim el deure d’acompanyar i sostenir el gest d’aquestes dones que s’han atrevit i s’atreveixen a denunciar la violència masclista, però hem de ser allà també per cuidar i respectar el camí que qualsevol dona decideixi recórrer".

Així mateix, va remarcar el compromís de l’equip del ministeri amb el feminisme i amb la igualtat: "Fa tres mesos ens vam comprometre amb la creació d’aquesta unitat que avui es posa en marxa, hem reactivat l’Observatori i ja estem treballant en un pla d’igualtat per a la cultura per a les professionals del sector que aviat veurà la llum", va anunciar.