Un dron força el tancament de la pista d'aterratge de l'aeroport londinenc de Gatwick

Cinc avions van ser desviats a altres aeròdroms i altres van haver d'esperar fent voltes en cercle abans de poder aterrar

 

 

1
Es llegeix en minuts

Un dron que sobrevolava una zona pròxima a l'aeroport de Gatwick, a Londres, va obligar a tancar durant uns minuts la pista d'aterratge de l'aeròdrom. Quatre avions de l'aerolínia de vols barats Easyjet van ser desviats ahir a la nit a altres aeroports i un de British Airways (BA) va haver d'aterrar a la terminal de Bournemouth, al sud d'Anglaterra, mentre que altres vols van haver de fer voltes en cercle a l'espera de poder aterrar.

Els pilots britànics han demanat una forta regulació sobre l'ús dels drons. L'Associació de Pilots Britànics (Balpa, per les seves sigles en anglès) exigeix que sigui obligatori registrar els noms dels propietaris dels drons per ajudar la policia a localitzar els que els utilitzen de manera irresponsable.

SEGON INCIDENT

Notícies relacionades

L'especialista en seguretat de Balpa, Steve Landells, ha dit que aquest incident posa de manifest la necessitat d'atendre el problema abans que es produeixi un "incident". Landells ha admès que "els drons poden ser molt divertits i poden tenir grans possibilitats comercials", però ha demanat que es prenguin mesures, alhora que ha advertit que una col·lisió, "especialment amb un helicòpter, pot ser catastròfica".

El cas de Gatwick no és el primer, ja que el mes passat un pilot d'un avió comercial va haver de fer una maniobra després que un dron s'acostés a uns 20 metres de l'aparell quan es disposava a aterrar a l'aeroport escocès d'Edimburg.