EXPECTACIÓ A SUÏSSA

"Déu i Trump" a Davos

El president dels EUA ha arribat a la ciutat suïssa entre grans mesures de seguretat i expectació per participar en el fòrum econòmic mundial, on ha tingut una primera reunió amb la primera ministra britànica, Theresa May

zentauroepp41779579 pk103wef  davos  suiza   25 01 2018   el presidente de los e180125162512

zentauroepp41779579 pk103wef davos suiza 25 01 2018 el presidente de los e180125162512 / LAURENT GILLIERON

1
Es llegeix en minuts
AFP / Davos

Per on passa crea gran expectació. En realitat és habitual que passi amb qualsevol president dels Estats Units, però a diferència d'alguns altres, Donald Trump porta la polèmica com a insígnia. El mandatari nord-americà ha arribat aquesta tarda a Davos, on estarà dos dies per participar en el Fòrum Econòmic mundial, cita anual on es concentren els més poderosos del planeta.

Una vegada dins del recinte on se celebra l'esdeveniment, el centre de congressos de la ciutat suïssa, un grup de curiosos esperava l'arribada del magnat. N'hi havia que l'adoren, com Deborah O'Hara Rusckoski, una nord-americana de 58 anys, i altres que li haurien volgut llançar algun objecte contundent. "¿Se li poden tirar algunes coses a sobre?", pregunta una veïna de Davos. "Tinc una poma a la bossa", afegeix.

Notícies relacionades

O'Hara, en canvi, s'ha mostrat entusiasmada quan ha vist el seu ídol. Quan Trump ha passat pel seu costat, ha cridat: "Yes, president", i li ha demanat a Trump que li dediqués un llibre que havia portat per a l'ocasió, cosa que el magnat ha fet. El títol del llibre: Déu i Trump, un assaig que es pregunta si l'elecció del polèmic president republicà forma part d'"un pla diví". "Ha sigut molt amable. M'agrada el que representa, ho necessitàvem després de vuit anys" del president Barack Obama, ha explicat.

"Dies apassionants"

Abans de començar les seves sessions de treball, Trump ha exclamat: "Seran dos dies apassionants". L'esperava la primera ministra britànica, Theresa May.  El president nord-americà ha advertit que manté molt bona relació amb May i ha qualificat de "rumor fals" que hi hagi tensions en les relacions entre Washington i Londres.