DENÚNCIA

Instruments de tortura a la venda en una fira de seguretat a París

Amnistia Internacional demana a les autoritats franceses que investiguin amb urgència i retirin els articles

zentauroepp41055881 venta de elementos de tortura171123144735

zentauroepp41055881 venta de elementos de tortura171123144735

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amnistia Internacional (AI) ha denunciat la venda d'instruments il·legals de tortura a la fira militar i de seguretat internacional Milipol, que se celebra a la capital francesa, París. L'exposició, que acull més de 1.000 expositors de 43 països, ha començat aquest dimecres i durarà fins divendres. 

Porres amb pues, armilles que llancen descàrregues elèctriques i grillons pesants són alguns dels instruments, fabricats majoritàriament per empreses xineses, que la fira ha posat a la venda.

Violació de la llei europea

L'organització humanitària ha al·legat que la importació i exportació i l'exhibició en salons professionals d'aquest material estan prohibides en la legislació de la Unió Europea (UE) des del 2016.

Notícies relacionades

L'oenagé ha exigit a les autoritats franceses que investiguin la importació d'aquests articles i que apliquin les mesures per garantir el compliment de la llei europea. L'assessora d'Amnistia per al control d'armes, Ara Marcen Naval, ha acusat França de saltar-se la llei i d'“admetre un mercat per als torturadors”. AI també ha demanat als responsables de l'organització d'aquesta fira que retirin el material de tortura dels estands.

Reacció de la UE

La comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, ha publicat al seu compte de Twitter que la troballa d'aquests articles és “una violació flagrant de la llei de la UE” i ha demanat a França que “ho investigui amb urgència”