TENSIÓ NUCLEAR

L'ONU condemna Corea del Nord i exigeix que "aturi" el llançament de míssils

El Consell de Seguretat adverteix a Pyongyang que l'ús d'aquesta classe d'armes "suposa una amenaça per a la regió i per a tots els estats membres" de l'organisme internacional

NEW YORK, NY - AUGUST 29: United States ambassador to the United Nations (UN) Nikki Haley attends a UN Security Council emergency meeting over North Korea’s latest missile launch on August 29, 2017 in New York City. The meeting, which was at the request of Japan U.S. diplomats, comes after the nuclear-armed North fired a ballistic missile over Japan and into the Pacific Ocean on Tuesday.   Spencer Platt/Getty Images/AFP

NEW YORK, NY - AUGUST 29: United States ambassador to the United Nations (UN) Nikki Haley attends a UN Security Council emergency meeting over North Korea’s latest missile launch on August 29, 2017 in New York City. The meeting, which was at the request of Japan U.S. diplomats, comes after the nuclear-armed North fired a ballistic missile over Japan and into the Pacific Ocean on Tuesday. Spencer Platt/Getty Images/AFP / SPENCER PLATT (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Seguretat de l'ONU reunit d'urgència ha exigit a Corea del Nord que "pari immediatament" de llançar míssils, alhora que ha condemnat la prova que va portar a terme aquest dimarts. Per a l'ONU, l'ús d'aquesta classe d'armes "no només suposa una amenaça per a la regió, sinó per a tots els estats membres de l'ONU".

"És hora que el règim de Corea del Nord reconegui el perill en què s'està posant. Els Estats Units no permetran que continuï amb el seu incompliment de les normes i la resta del món està amb nosaltres", ha dit l'ambaixadora de l'EUA davant l'ONU, Nikki Haley. Hores abans de la reunió del Consell de Seguretat, Haley va acusar Corea del Nord d'"irresponsable" i va dir que "ha de passar alguna cosa seriosa". En un comunicat, el president nord-americà, Donald Trump, va advertir que "totes les opcions estan sobre la taula" amb el règim de Pyongyang.

Sancions econòmiques

Notícies relacionades

Segons dades del Govern sud-coreà, el d'ahir va ser el tretzè llançament d'un míssil balístic per part de Corea del Nord des de començament d'any. El primer, realitzat el 4 de juliol, va fer que el Consell de Seguretat de l'ONU aprovés un paquet de noves sancions contra Pyongyang.

El míssil, disparat des de prop de la capital nord-coreana, és el primer des del 2009 que ha sobrevolat el Japó i va tenir lloc després que dissabte Pyongyang llancés tres projectils balístics de curt abast a les aigües del mar del Japó, i després de provar el mes passat dos míssils balístics intercontinentals (ICBM).