La fiscal general de Veneçuela fuig en moto d'un setge militar

L'Assemblea Constituent destitueix del càrrec Luisa Ortega

fiscaliavenezuela

fiscaliavenezuela

1
Es llegeix en minuts

La fiscal general de Veneçuela, Luisa Ortega Díaz, ha fugit en moto amb els seus escortes de l'edifici del Ministeri Públic, envoltat per un contingent militar, segons han penjat alguns dels seus seguidors a les xarxes socials. La fiscal ha sigut destituïda per l'Assemblea Constituent.

Abans, Ortega havia denunciat el "setge" a la seu principal del Ministeri Públic (MP) a Caracas per part d'un contingent de la Guàrdia Nacional Bolivariana que manté envoltada la institució.

L'agència Efe ha constatat que un contingent de mig centenar d'agents militars bloqueja els accessos a la seu de l'MP al centre de Caracas i es manté apostat des de primeres hores del matí a les portes.

La situació es registra un dia després de la instal·lació de l'Assemblea Nacional Constituent (ANC), elegida fa una setmana i amb poders gairebé il·limitats per redactar una nova Constitució i refundar qualsevol institució de l'Estat. La Constituent havia anunciat des de l'inici de la campanya que la "depuració" de Ministeri Públic seria una de les primeres accions que prendria així que ocupés el poder de l'ANC.

Acusacions de "traïció"

Notícies relacionades

El president veneçolà, Nicolás Maduro, va acusar divendres el Ministeri Públic de ser còmplice de la "insurgència armada" que segons el seu discurs ha viscut el país des que va començar l'onada de protestes contra el seu Govern l'1 d'abril passat. La fiscal general s'ha convertit els últims mesos en una de les veus més vehements contra Maduro dins de les institucions de l'Estat, i ha sigut acusada de "traïdora" des de l'oficialisme.

Igual que el Parlament, de majoria opositora, Ortega ha denunciat la Constituent com un "frau", i ha alertat que aquest òrgan plenipotenciari activat per Maduro és un instrument del Govern per instaurar "un sistema personalista i totalitari". 

Temes:

Veneçuela