CIMERA DEL G-20

Trump avança un "potent" i "ràpid" acord comercial amb la Gran Bretanya

El president dels EUA i Theresa May es reuneixen en l'última jornada de la cimera d'Hamburg

El nord-americà valora que la reunió amb Putin va ser "formidable"

afp qe9xg

afp qe9xg / SAUL LOEB (AFP)

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / HAMBURG (ENVIADA ESPECIAL)

El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat aquest dissabte un "potent" i "ràpid" acord comercial amb el Regne Unit que, en tot cas, només podria ser eficaç a partir de l'abandonament britànic de la Unió Europea, el 'brexit'. Trump s'ha reunit aquest dissabte amb la primera ministra Theresa May en el marc de la cimera del G-20 a Hamburg i abans de la reunió ha assegurat que estan a punt d'arribar "molt, molt ràpidament" a un "acord molt potent" de caràcter comercial.

Notícies relacionades

En les declaracions prèvies al 'pool' de periodistes que donen cobertura a les reunions dels líders al G-20, Trump ha comentat que ha establert una relació "molt especial" amb May, després de la seva anterior entrevista. A més, ha avançat que viatjarà a Londres malgrat la polèmica que suscita la seva visita al Regne Unit. "Aniré a Londres", ha dit.

En la breu trobada amb els periodistes, Trump encara ha tingut temps per qualificar de "formidable" la seva primera trobada, ahir, amb el president de Rússia, Vladímir Putin.