EL DESAFIAMENT GIHADISTA

May elogia l'"heroisme" de l'espanyol Echeverría en l'atemptat de Londres

La 'premier' britànica subratlla la necessitat que tots els països europeus segueixin col·laborant en la lluita contra el terrorisme malgrat el 'brexit'

mbenach39068930 a video grab from footage broadcast by the uk parliament s p170626181323

mbenach39068930 a video grab from footage broadcast by the uk parliament s p170626181323

1
Es llegeix en minuts

La primera ministra britànica, Theresa May, ha elogiat aquest dilluns l'"heroisme" que va mostrar en l'atemptat al pont de Londres el 3 de juny l'espanyol Ignacio Echeverría, assassinat quan intentava impedir que els terroristes agredissin altres persones.

"Al Pont de Londres vam veure com un banquer espanyol moria de forma tràgica quan va córrer a ajudar una dona que estava sent atacada", ha dit May en una compareixença al Parlament per parlar de la seva reunió amb líders europeus de la setmana passada a Brussel·les.

"Aquests moments d'heroisme mostren com aquests atacs a la nostra manera de viure estan lluny de dividir-nos", ha indicat la primera ministra, que ha subratllat la necessitat que el Regne Unit i la resta de països europeus continuïn col·laborant en la lluita contra el terrorisme malgrat el 'brexit'.

La cap de Govern ha elogiat així mateix un forner romanès que "es va enfrontar als terroristes i va donar aixopluc a diversos londinencs al seu forn" durant l'atemptat.

ATAC INDISCRIMINAT

Echeverría va morir als 39 anys en un atac en què tres terroristes van atropellar els vianants al Pont de Londres i van apunyalar després de forma indiscriminada les persones que trobaven a la zona del mercat de Borough, un incident en què van morir vuit persones, a més dels atacants.

Els familiars de l'espanyol van dir dies després que va morir quan intentava ajudar un policia britànic, no una dona, com havien apuntat primer per por de represàlies d'altres gihadistes.

May ha detallat davant els parlamentaris britànics que en l'última reunió del Consell Europeu va defensar que els països del continent han d'"estar units per derrotar la ideologia extremista que promou l'odi i inspira aquests atacs".

PROPAGANDA EXTREMISTA

La dirigent conservadora va sostenir a Brussel·les que s'ha de pressionar les companyies tecnològiques perquè estableixin sistemes que eliminin de forma automàtica la propaganda dels extremistes.

Notícies relacionades

Va agrair a més les mostres de solidaritat que li van expressar els seus col·legues europeus davant l'onada d'atemptats terroristes que ha patit el Regne Unit els últims mesos.

Tres atemptats islamistes entre el març i el juny han deixat un total de 35 morts, mentre que un quart atac terrorista va causar la mort d'un home davant una mesquita de Londres la setmana passada.