ATEMPTAT DE LONDRES

L'ambaixador britànic a Espanya, sobre la identificació d'Ignacio Echeverría: "Hem de millorar"

Simon Manley exalça l'heroisme de l'espanyol en l'atemptat de Londres

1
Es llegeix en minuts

L'ambaixador britànic a Espanya, Simon Manley, ha reconegut aquest dilluns que la identificació de l'espanyol assassinat en l'atemptat de Londres, Ignacio Echeverría, per part dels forenses "va ser llarga". "Hem de treballar per millorar l'eficàcia", ha assegurat.

En una entrevista a Antena 3, Manley ha dit que el Govern de Theresa May tenia "una situació molt difícil en l'escena del crim" i que van utilitzar "els mateixos protocols" que altres països.

Notícies relacionades

El diplomàtic britànic ha explicat que la tardança va derivar del servei forense del Regne Unit, que tenia com a "prioritat identificar les víctimes amb un 100% de seguretat". Amb tot, creu que el seu país ha de "treballar en el futur" en aquest sentit.

Manley ha elogiat l'actuació d'Echeverría, que va defensar amb el seu monopatí una dona que estava sent atacada pels terroristes. L'espanyol va acabar sent apunyalat per l'esquena i va morir a causa de les ferides. "La seva actuació va ser una inspiració. Comparteixo l'angoixa de la família i els seus amics", ha assenyalat.