AVUI REP PUTIN A L'ELISI

Macron explica que l'encaixada de mans a Trump "no va ser innocent"

El president francès afirma que va sostenir la salutació del seu homòleg per no mostrar debilitat i fer-se respectar

POOL (REUTERS)

Macron explica que l'encaixada de mans a Trump "no va ser innocent"
Trump i Macron han protagonitzat una estretíssima encaixada de mans.

/

1
Es llegeix en minuts

El president de França, Emmanuel Macron, ha explicat la insòlita salutació que dijous passat va protagonitzar amb el seu homòleg dels EUA, Donald Trump, durant la cimera de l'OTAN a Brussel·les. La imatge va ser molt comentada, ja que els dos líders es van donar la mà amb força i es van aguantar la mirada durant uns segons que es van fer eterns.

"No va ser innocent", ha revelat Macron en declaracions que publica el setmanari 'Le Journal du Dimanche', en què ha explicat que es tractava de no mostrar debilitat davant el nou inquilí de la Casa Blanca i de deixar-li clar que França no faria concessions. "No va ser una cosa innocent, tampoc la clau de la política, però sí un moment de sinceritat (...) Era una manera de mostrar que no farem petites concessions, encara que siguin simbòliques, encara que tampoc s'ha d'exagerar la seva importància", ha apuntat el cap de l'Elisi.

"No crec en la diplomàcia de la invectiva pública, crec en el diàleg bilateral i no permetré que ens superin, és així com un es fa respectar", ha dit el president francès.

MISSATGE A PUTIN I ERDOGAN

Notícies relacionades

Els mitjans de tot el món han interpretat aquesta encaixada de mans com un pols entre els dos líders, que han arribat al càrrec fa poc i que participaven per primera vegada en una cimera de l'OTAN.

Macron assegura que amb aquesta mena de gestos tractarà de mostrar la seva fermesa davant els líders que ho analitzen tot "com una relació de forces", entre els quals va citar Trump, però també "el president turc o el rus", Recep Tayyip Erdogan i Vladímir Putin, respectivament. A aquest últim el rebrà a Versalles avui, en el que serà la primera visita d'un cap d'Estat a França des que Macron va arribar a l'Elisi el 14 de maig.