Macron i Le Pen, davant el decisiu debat cara a cara d'aquesta nit

La candidata del Front Nacional, sense res a perdre, amenaça amb una estratègia agressiva contra el seu rival

 

  / POOL

1
Es llegeix en minuts
Marta López
Marta López

Periodista

ver +

Els dos candidats a la presidència de França, Emmnauel Macron i Marine Le Pen, es preparen per al duel decisiu que mantindran aquesta nit a la televisió: el debat cara a cara, un moment àlgid entre les dues voltes electorals i el setè que celebraran dos aspirants a l'Elisi. L'enfrontament promet ser un dur cos a cos entre dos presidenciables amb projectes diametralment oposats per a França.

Macron i Le Pen han reduït des de dimarts els seus actes de campanya per poder preparar el debat, que se celebrarà a partir de les nou del vespre amb una durada de dues hores i vint minuts. Catorze càmeres de televisió de TF-1 i France 2 escrutaran amb detall els candidats, que parlaran en un estudi sense públic.

El duel arriba precedit d'una gran tensió, amb l'intercanvi d'acusacions entre tots dos. En les seves últimes intervencions, Macron s'ha esforçat per presentar Le Pen com un perill per als valors de la democràcia i la República. En canvi, la candidata ultradretana ha dirigit el seu discurs a identificar el seu rival com el candidat de les finances.

GRAN NOMBRE D'INDECISOS

Notícies relacionades

Els últims sondejos donen a Macron el 59,5% de la intenció de vot, davant el 40,5% de Le Pen, amb un gran nombre d'indecisos. Això fa que la dirigent ultra no hi tingui res a perdre i decideixi anar a totes. El candidat d'En Marxa! ja ha amenaçat amb abandonar el plató si es converteix en un ring de boxa.

Els temes a debatre seran els eixos de la campanya: economia, immigració, treball, Europa, reforma de la vida pública. Sobre Europa, Macron intentarà treure avantatge de les vacil·lacions mostrades per Le Pen els últims dies al voltant de la seva promesa de sortir de l'euro. Mentrestant, la dirigent de l'FN intentarà portar el candidat al terreny en què se sent més còmoda: el seu pla per “protegir” els francesos.