El terrorisme es cola en la recta final de la campanya electoral francesa

Els principals candidats multipliquen els seus actes electorals amb la seguretat reforçada

La fiscalia de París afirma que els dos detinguts a Marsella preparaven una acció "violenta i imminent"

1
Es llegeix en minuts
Marta López
Marta López

Periodista

ver +

L'amenaça del terrorisme gihadista ha irromput en la recta final de la campanya electoral francesa, després de la detenció dimarts de dos homes a Marsella que preparaven una acció "violenta i imminent", segons la fiscalia de París. Els candidats reprenen aquest dimecres els actes de campanya amb la seguretat reforçada, mentre multipliquen els missatges de no deixar-se vèncer pel terrorisme, que manté França en estat d'emergència des dels atemptats de París del novembre del 2015.

Es desconeix encara quin era l'objectiu i el lloc de l'acció que preparaven els dos detinguts, dos homes de nacionalitat francesa de 23 i 29 anys a l'apartament dels quals, a Marsella, va ser trobada una bandera de l'Estat Islàmic (EI) així com nombroses armes i explosius. Sí que se sap que els candidats van ser advertits la setmana passada de l'amenaça terrorista, després que la policia interceptés un vídeo de l'Estat Islàmic en què apareixia una portada del diari 'Le Monde' en la qual figurava el candidat de la dreta, François Fillon.

Els candidats multipliquen els seus actes

Notícies relacionades

Després d'aquesta troballa, el nivell de seguretat de Fillon ha sigut pujat al 2 (en una escala d'1 al 4) mentre que el del candidat d'En Marxa, Emmnauel Macron, i de la dirigent ultra Marine Le Pen han passat del 4 al 3. El de la resta de candidats es manté en el nivell 4. A cinc dies de la votació presidencial més incerta en dècades, els aspirants a l'Elisi multipliquen els seus mítings per tot França per mirar de decantar a favor seu el 30% d'indecisos existents segons els sondejos, i que poden decidir el resultat.

"Tothom està amenaçat avui i jo no retrocediré ni un centímetre", va subratllar dimarts Fillon durant un desplaçament. L'aspirant de la dreta va deixar clar que la campanya continuarà "fins al final" perquè "la democràcia no es doblegarà davant les intimidacions i amenaces dels terroristes".