Més de 100 morts i 212 ferits per l'allau al sud de Colòmbia

Les víctimes s'han produït per la crescuda d'un riu al pas per la ciutat de Mocoa

2
Es llegeix en minuts

EFE / BOGOTÀ

 Almenys 112 persones mortes i més de dos centenars de ferits va deixar l'allau per la crescuda d'un riu que va arrasar ahir a la nit diversos barris de la ciutat colombiana de Mocoa, capital del departament de Putumayo al sud del país, segons ha confirmat el president del país, Juan Manuel Santos. "M'acaben de reportar que n'hi ha 112 (morts), no sabem quants seran, seguim buscant i la primera cosa que vull dir és que el meu cor i el de tots els colombians estan amb les víctimes d'aquesta tragèdia", va dir Santos a l'arribar a Mocoa.

Per la seva part, el comandant de la Brigada 27 de l'Exèrcit, el general Adolfo Hernández, ha informat que els serveis d'urgències del principal hospital d'aquella ciutat d'uns 45.000 habitants es van col·lapsar per la quantitat de ferits.

RIOS MOCOA, SANGOYACO I MULATOS

La tragèdia va passar ahir a la nit quan un fort aiguat va augmentar el cabal dels rius Mocoa i dels seus afluents Sangoyaco i Mulatos, i el seu desbordament va provocar una allau d'aigua i pedres que es va emportar tot el que va trobar al seu pas.

L'oficial va assenyalar que les unitats de l'Exèrcit que treballen en les tasques d'auxili l'han informat que hi ha 17 barris de Mocoa afectats i que la situació més crítica es presenta als de San Miguel, Progreso i Independencia que estan més pròxims al curs del riu Mocoa.

"També s'estan desplegant esforços de recerca en el sector de Puerto Limón, on van aparèixer alguns cadàvers", va afegir el general.

El general Hernández va assegurar que un helicòpter de la Força Aèria Colombiana (FAC) va sobrevolar la zona i es va poder constatar que no s'han estancat les aigües, cosa que podria ocasionar noves allaus.

URBS AÏLLADA

No obstant, "per precaució es podrien evacuar alguns barris que estan en perill si arriben a presentar-se més pluges".

Sobre la situació a Mocoa, ciutat situada enmig de la selva de la regió amazònica que només està comunicada amb la resta del país per via aèria i per una precària carretera, Hernández va assenyalar que l'accés és difícil però ja han començat a arribar-hi els primers auxilis.

Notícies relacionades

"L'hospital de Mocoa, el José María Hernández, està col·lapsat des de molt d'hora i estan atenent les persones en altres llocs amb ajuda de personal mèdic que ha arribat d'altres municipis del Putumayo", va manifestar.

El general Hernández va manifestar a més que un helicòpter de la Força Naval del Sud va arribar a Mocoa amb un equip mèdic complet i que de la Base de Tres Esquinas, al veí departament del Caquetá, l'Exèrcit va enviar també un equip mèdic complet i un avió ambulància.

Temes:

Colòmbia