SEGURETAT NORD-AMERICANA

Trump segueix fent servir el vell telèfon en comptes del codificat que ha rebut

Diversos senadors pregunten al Govern davant el temor que s'estigui posant en perill la seguretat nacional

zentauroepp37097048 u s  president donald trump speaks by phone with the saudi a170214190423

zentauroepp37097048 u s president donald trump speaks by phone with the saudi a170214190423 / JONATHAN ERNST

1
Es llegeix en minuts

Diversos senadors nord-americans han demanat explicacions al president nord-americà, Donald Trump, sobre l'ús del seu vell'smartphone', un Samsung Galaxy, al·legant que podria posar en perill alguns secrets nacionals

"¿Trump va rebre el 20 de gener o abans un 'smartphone' segur i codificat per al seu ús personal? Si és així, ¿l'està fent servir?", ha preguntat aquest dimarts el senador Tom Carper en el seu compte de Twitter. Carper, amb la seva col·lega demòcrata Claire McCaskill, va divulgar una carta que ha adreçat a l'Administració en què demanaven informació sobre el dispositiu del president. 

La carta dels dos legisladors, datada dijous passat, 9 de febrer, va ser enviada al secretari de Defensa, James Mattis, al de Seguretat Interior, John Kelly, i al director de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA), Michael Rogers. 

PULSIÓ TUITERA

Notícies relacionades

Els senadors, que van fer pública la carta dilluns a última hora, van assegurar que estaven preocupats pels informes que indiquen que Trump segueix fent servir per als freqüents missatges personals a Twitter un dispositiu Android d'uns quants anys d'antiguitat.

'The New York Times' va informar el mes passat que malgrat que Trump havia rebut un aparell nou i segur després d'iniciar el mandat, encara seguia confiant en el vell telèfon, en contra de l'opinió dels seus assessors.