SÀTIRA MUSICAL A RÚSSIA

Les Pussy Riot contesten als exabruptes de Trump amb un vídeo sobre la vagina

La cançó, en to satíric i provocador, recorda que l'origen del sexe de l'home està als genitals femenins

Vídeo de les Pussy Riot. ’Straight Outta Vagina (feat. Desi Mo & Leikeli47)’. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

"No siguis un idiota, no facis el tonto; una vagina és d'on véns". Aquest és la tornada del nou tema musical de Nadezhda Tolokonnikova, integrant del grup Pussy Riot i condemnada el 2012 a dos anys de presó per celebrar una pregària 'punk' a la catedral de Crist Salvador, a Moscou. "Som felices i orgulloses d'ensenyar la nostra vagina al món", ha difós el grup musical al seu compte de Twitter.

La filmació, de quatre minuts i mig, constitueix una resposta musical al candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, que en una gravació presumia de poder "agafar les dones" pel clítoris. "Aquesta cançó pot ser considerada com una resposta a Trump; però crec que la idea d'una poderosa sexualitat femenina és molt més gran que cap megalòman populista", ha assegurat Tolokonnikova, en declaracions recollides per 'The Guardian', alhora que recordava el suport del magnat novaiorquès als "mètodes autoritaris" de Vladímir Putin. "Aquest no és el món on vull viure", ha sentenciat.

Notícies relacionades

Les noies participants en la gravació arriben a aparèixer en un urinari masculí, i en alguns moments, amb la cara coberta amb màscares com les que van utilitzar durant la pregària a la catedral moscovita. També arriben a ironitzar sobre les seves tribulacions judicials: "Si la teva vagina aterra a la presó, el món sencer escoltarà".

Trump i Putin semblen compartir afinitats personals, a més d'intercanviar-se elogis. L'indissimulat suport dels mitjans de comunicació progovernamentals russos a l'aspirant republicà permet deduir que en la carrera presidencial nord-americana, el Kremlin aposta per Trump.