Els moments clau de l'agressiu debat entre Clinton i Trump, en vídeo

El republicà va acusar Bill Clinton d'abusar de dones, va atacar els moderadors i va amenaçar la candidata amb la presó

Els contrincants, que no es van donar la mà al principi, es van dedicar paraules amables al final

Aquest és el moment en què Trump replica a Clinton dient que si ell estigués a càrrec de la legalitat als EUA ella seria a la presó. / periodico

2
Es llegeix en minuts

El segon debat presidencial entre la candidata demòcrata, Hillary Clinton, i el republicà, Donald Trump, ha sigut un cara a cara tens, que ha deixat nombrosos moments desagradables. Al final, no obstant, després de la pregunta d'un espectador, els dos candidats es van dedicar unes paraules amables.

SENSE ENCAIXADA DE MANS INICIAL

L'animadversió entre els candidats va quedar visible només d'arribar. Els aspirants van entrar a l'escenari del debat a la Universitat Washington de Saint Louis (Missouri) i simplement es van saludar amb el cap, sense arribar a donar-se les mans.

TRUMP A CLINTON: "SERIES A LA PRESÓ"

Aquest és el moment en què Trump replica a Clinton dient que si ell estigués a càrrec de la legalitat als EUA ella seria a la presó. / periodico

Els candidats van ser preguntats sobre com gestionarien els nomenaments de jutges al Tribunal Suprem. Clinton es va felicitar llavors que "algú amb el temperament de Donald Trump no estigui a càrrec del nostre país". I el magnat va replicar: "Perquè llavors series a la presó". Trump va portar així a un nivell superior el crit de guerra de "tanqueu-la", que coregen els seus seguidors en els seus mítings de campanya.

"BILL CLINTON ABUSAVA DE LES DONES"

Un dels moments més tensos de la nit es va produir quan se li va preguntar a Trump sobre el vídeo en què se'l sent fer comentaris despectius i sexistes sobre les dones. El magnat va respondre assegurant que era "una conversa de vestidors" i que no n'estava orgullós. No obstant, immediatament, va llançar un terrible atac contra l'expresident Bill Clinton, el marit de la candidata. "Però mireu Clinton. Això meu són paraules. El que va fer ell són accions. El que ell ha fet a les dones no ho ha fet ningú en la història de la política d'aquesta nació. Ningú ha sigut tan abusiu contra les dones com ell". 

"TÉ UN ODI TERRIBLE AL SEU COR"

Durant el debat, Trump va recordar a Clinton les desqualificacions que va fer dels seus seguidors, a qui la candidata demòcrata va titllar de "depolorables". Això va portar el magnat novaiorquès a descriure-la com "el diable" i a acusar-la de tenir "un odi terrible al seu cor".

QUEIXES CONTRA ELS MODERADORS

El candidat republicà, com ja havia fet al debat anterior, va acusar els moderadors de parcialitat a favor de Clinton. Els va acusar d'interrompre'l, de donar-li menys temps que a la seva rival i de no abordar els punts febles de Clinton, com els correus electrònics. 

Notícies relacionades

"M'agradaria saber, Anderson (Cooper), ¿per què no abordes els correus electrònics? M'agradaria saber-ho. Per què no ho fas...", va preguntar el magnat. "Hem parlat dels correus electrònics", li va respondre Cooper, al recordar que en l'intercanvi anterior s'havia tractat, precisament, aquest escàndol que esquitxa Clinton.

I AL FINAL... BONES PARAULES

Al final del debat, un dels espectadors que havien sigut convidats a formular una pregunta va sorprendre l'audiència quan va demanar als dos candidats que expliquessin què admiraven del seu contrincant. Clinton va prendre la iniciativa i va assenyalar: "Respecto els seus fills. Són increïblement capaços i lleials, i crec que això diu molt sobre Donald i ho respecto", va admetre Clinton, mentre que Trump va reconèixer: "Diré això sobre Hillary: ella no abandona, no es rendeix. És una lluitadora. No estic d'acord amb moltes de les coses per les quals lluita, però lluita fort, no es rendeix i no abandona, i considero que és una qualitat molt bona".