VIOLÈNCIA RACIAL

Les llàgrimes d'una nena denuncien la brutalitat policial contra els negres als EUA

Zianna Oliphant, de 9 anys, commou l'auditori de l'Ajuntament de Charlotte amb un crític discurs sobre la situació de la comunitat afroamericana

Discurs de Zianna Oliphant a l’Ajuntament de Charlotte. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Gairebé ni arribava a l'altura del micròfon, però ella va voler pujar a l'atri del consell municipal de Charlotte (Carolina del Nord) per denunciar alt i clar la discriminació racial que pateix la minoria negra als EUA. Només havien passat sis dies de la mort de Keith Lamont pels trets d'un agent blanca, i les llàgrimes de Zianna Oliphant, de 9 anys, durant el seu discurs contra la violència racial ja han fet la volta al món.

La petita Zianna va voler parlar directament als líders municipals i a la policia sobre la situació de la seva comunitat a Charlotte, que des de la controvertida mort de Scott ha viscut diverses jornades de disturbis i protestes al carrer.

Notícies relacionades

"He nascut i crescut a Charlotte, i mai m'he sentit com ara. No puc suportar com ens tracten. És una pena. Els nostres pares i mares són assassinats i no podem tornar a veure'ls", va lamentar Oliphant durant la seva intervenció a l'ajuntament.

"És una pena que hàgim d'anar al cementeri i enterrar-los. I vessem llàgrimes, i no hauria de ser així. Necessitem als nostres pares i mares perquè estiguin al nostre costat", va afegir emocionada.