VIOLÈNCIA RACIAL ALS EUA

Toc de queda a Charlotte davant la tercera jornada de protestes

La família ja ha vist el vídeo de la mort de Scott i admet que és "impossible" veure si portava alguna cosa a la mà

 Tercera nit de protestes a Charlotte (EUA). / AFP / VÍDEO: ATLAS

 Tercera nit de protestes a Charlotte (EUA).
charlotte3
charlotte2
charlotte4

/

2
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Charlotte (Carolina del Nord), Jennifer Roberts, ha decretat el toc de queda des de les 00.00 d'aquest divendres (06.00 hores a Espanya) fins a les 06.00 hora local (12.00 del migdia a Espanya) davant la tercera nit de protestes a la ciutat per la mort dimarts de l'afroamericà Keith Lamont Scott a mans d'un agent de la policia local i en previsió de nous disturbis. Les manifestacions de dijous a la nit, que van forçar el governador a declarar l'estat d'emergència, s'han saldat amb la mort d'un home, nombrosos ferits i mig centenar de detinguts.

"El toc de queda estarà en vigor cada dia fins que s'acabi l'estat d'emergència o fins que es revoqui l'anunci oficial", ha assenyalat l'Ajuntament de Charlotte a través del seu compte a Twitter.

Les autoritats locals han indicat que han decidit decretar el toc de queda "per protegir de manera efectiva les vides i les propietats" de la ciutat davant la previsió de nous disturbis. "Es prohibeix desplaçar-se pel carrer, carretera o qualsevol altra propietat pública, excepte aquells que estiguin buscant assistència mèdica, menjar o algun servei necessari per al benestar de si mateixos o les seves famílies", assenyala la proclama. La mesura no s'aplicarà a agents de les forces de l'ordre, bombers, empleats del transport públic, metges, infermeres i altre personal mèdic, militars de servei i periodistes, entre altres, indica el decret.

EL VÍDEO DELS FETS

No obstant, els ànims a la ciutat estan tan caldejats que els manifestants han fet, de moment, cas omís de l'ordre de l'alcaldessa. Centenars de persones han seguit protestant al carrer després de mitjanit sota l'atenta mirada de policies i militars de la Guàrdia Nacional. La protesta s'ha desenvolupat de forma pacífica.

Els manifestants han corejat consignes perquè les autoritats de Charlotte facin públic el vídeo que els policies van gravar de l'incident en què va morir Scott. La policia sosté que l'home, de 43 anys, anava armat i suposava una "amenaça de mort imminent" per als agents, mentre que familiars i testimonis ho neguen i asseguren que Scotte portava un llibre a la mà. 

LA FAMÍLIA HA VIST EL VÍDEO

Notícies relacionades

El vídeo sí que l'ha pogut veure ja la família de Scott, que ha reclamat que es faci públic el document, incrementant així la pressió sobre les autoritats. Les imatges, segons l'advocat de la família, Justin Bamberg, mostren Scott tranquil, en una actitud no agressiva i caminant cap enrere lentament i amb les mans als costats abans de rebre els trets de la policia. No és clar si a la mà porta una arma. 

"La policia li va donar diverses ordres però ell no se'ls va acostar agressivament", ha insistit Bamberg, que ha admès que "és impossible discernir dels vídeos si Scott duia alguna cosa a les mans".