revista satírica francesa

Polèmica per la portada de 'Charlie Hebdo' sobre el terratrèmol d'Itàlia

Polítics i internautes mostren la seva indignació a les xarxes socials al considerar que la revista no respecta les víctimes

crxjkrdxgaa1-4q

crxjkrdxgaa1-4q

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

Una vegada més, l'àcid humor de la revista francesa ‘Charlie Hebdo’ ha tornat a encendre  la polèmica. En aquesta ocasió no es tracta de cap caricatura sobre l'Islam sinó de la portada que aquesta setmana ha dedicat el setmanari al recent terratrèmol a Itàlia.

La vinyeta del dibuixant Félix compara les víctimes del sisme que ha causat 294 morts a un plat de lasanya, com si la sang fos salsa de tomàquet i els cadàvers la carn picada entre la runa.

La il·lustració, acompanyada del titular ‘Sisme a la italiana’,  provoca “la indignació col·lectiva”, subratlla el diari romà ‘Il Messagero’. “Avui ja ningú és Charlie”, escriu per la seva part ‘Il Corriere della Sera’ fent-se ressò del cabreig mostrat pels italians a les xarxes socials.

Molts consideren el dibuix “indecent” o “xocant” i demanen respecte per a les víctimes del terratrèmol. “¿Què té de divertit aquest dibuix?”, es pregunta el diari italià.

També ha reaccionat Nicola Zingaretti, president de la regió de Latium on es va produir la catàstrofe. “Vostès són lliures de dibuixar el que vulguin i jo sóc lliure per dir que hauria de fer-los vergonya”, ha escrit a Twitter. I l'alcalde d'Amatrice, la localitat devastada pel terratrèmol, Sergio Pirozzi, ha demanat “respecte” per als morts. “No es fa sàtira amb les desgràcies”.

Notícies relacionades

La portada de la revista era un dels temes més comentats aquest divendres a les xarxes també a França. “Els italians sorpresos, i s'entén després d'aquest dibuix de Charlie Hebdo”, critica un internauta. “Charlie Hebdo arriba al cim del mal gust amb la il·lustració del sisme a Itàlia. És previsible un #jo ja no sóc Charlie”, lamenta una altra tuitera francesa.

Charlie Hebdo havia generat igualment una gran controvèrsia amb la portada que va dedicar el setembre del 2015 a la mort del petit Aylan ofegat en una platja turca.