ÀPAT SOLIDARI

Pasta a l'amatriciana per recaptar fons per a les víctimes del terratrèmol a Itàlia

La ciutat italiana de Perusa organitza un sopar popular per donar els diners recaptats als afectats pel sisme

Perusa celebra un sopar amb pasta a l’amatriciana per recaptar fons per a les víctimes del terratrèmol a Itàlia.  / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
A. GARCÍA / BARCELONA

La salsa a l'amatriciana té el seu origen a Amatrice, la localitat italiana més afectada pel terratrèmol que ha causat la mort de 290 persones. Està elaborada amb ceba, tomàquet i cansalada, però en aquesta ocasió s'hi ha afegit un ingredient especial: el carinyo. En homenatge a aquesta ciutat i amb l'objectiu de col·laborar amb les víctimes s'ha organitzat a la ciutat de Perusa un sopar multitudinari amb pasta a l'amatriciana. Els diners que s'han recaptat s'entregaran a la Creu Roja d'Itàlia perquè serveixin d'ajuda als que s'han vist afectats pel sisme.

Notícies relacionades

El sopar s'ha organitzat al mig del carrer a la ciutat de Perusa, una de les menys afectades, i hi han assistit més de 500 persones, que s'han omplert els estómacs amb el millor fi possible, el solidari.

Amb la salsa a l'amatriciana com a protagonista s'ha posat en marxa una altra iniciativa a la qual ja s'han sumat més de 700 restaurants. Amb el nom d''Un futur per a Amatrice', l'italià Carlo Petrini proposa que tots els restaurants del món incloguin als seus menús aquesta recepta per donar una part del que es recapti a les víctimes de la tragèdia.