El propietari d'un restaurant a França fa fora dues dones amb vel després de dir que "tots els musulmans són terroristes"

Un vídeo mostra com el propietari ataca verbalment les clientes, que van acabar demanant la intervenció de la policia

Vídeo de l’incident al restaurant Le Cenacle, a França, en què el propietari va voler fer fora dues dones perquè portaven mocador islàmic. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un vídeo difós en les xarxes socials mostra una tensa conversa entre dues dones musulmanes que portaven vel i el xef del restaurant Le Cenacle, a la localitat de Tremblay-en-France. El xef ordena a les clientes que se'n vagin del restaurant després d'afirmar que "tots els musulmans són terroristes".

Una de les dues dones va gravar l'incident amb el seu mòbil. En la gravació se sent el xef que diu: "Senyora, els terroristes són musulmans i tots els musulmans són terroristes. No vull gent com vostès a casa meva, punt final".

El vídeo, difós per la web Islam&Info, ha generat una enorme polèmica. En la gravació, el primer que se sent és a una de les dones que diu: "No volem que ens serveixin racistes". I el xef respon: "Els racistes no maten la gent. ¡Els racistes com jo!". El propietari del restaurant insisteix que França "és un país laic", "A casa meva mano jo", ha insisitit. Les clientes van trucar a la policia, que va haver d'intervenir en l'incident. 

CAMPANYA A FACEBOOK

Notícies relacionades

A les xarxes socials, el Col·lectiu contra la Islamofòbia a França ha demanat als internautes una 'operació tempesta' contra aquest restaurant, inundant de males crítiques i de denúncies totes les webs en què apareix. 

Aquest incident es produeix en plena polèmica per la prohibició de l'ús del burquini, que ha posat en relleu el creixent rebuig de part de la població a qualsevol mostra en públic de fe islàmica.